Joakim Tranberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Joakim Tranberg
Født 5. oktober 1988 (35 år) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Sanger, stemmeskuespiller Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Joakim Lind Graae Tranberg (født 5. oktober 1988 i Snogebæk, Bornholm) er en dansk sanger og skuespiller.

Biografi[redigér | rediger kildetekst]

Joakim Tranberg gik i perioden 2005-2008 på Bornholms Gymnasium, hvor han det sidste år fungerede som elevrådsformand. Fra barndommen har han optrådt til diverse musikalske arrangementer. I 2008 deltog han i Kanal 5's Elsk mig i nat-konkurrence, hvor de to vindere blev præmieret med en plads i musicalen af samme navn. Joakim vandt konkurrencen overbevisende sammen med Marie Busk Nedergaard.

I foråret 2009 spillede Elsk mig i natGasværket i København. Musicalen blev en stor succes, og blev genopsat i Tivoli i julen 2009 og igen i efteråret 2010 i Musikhuset Aarhus. I efteråret 2011 trak forestillingen igen fulde huse i Tivoli og til november 2012, er Joakim tilbage som Billy i Elsk mig i nat i Musikhuset Aarhus. Joakim Tranberg er den eneste af skuespillerne fra musicalen, der har spillet samtlige forestillinger. Over 200 er det blevet til indtil videre.

Joakim har derudover deltaget i Dansk Melodi Grand Prix i 2010 med sangen "All about a Girl" skrevet af Ronan Keating.

I 2011 deltog Tranberg i Voice - Danmarks største stemme og gik videre på L.O.Cs hold.[1] Tranberg skal spille rollen som Rasmus Seebach i en ny stor musical om Seebach-familien i september 2017 på Fredericia Teater.[2]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SkuespillerSpire
Denne danske sangerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi