Johan Olsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Johan Olsen
Johan Olsen 20130721.jpg
Johan Olsen ved Grøn Koncert 2013 i Aalborg.
Foto: Jessica Freiesleben
Information
Fødenavn Johan Gotthardt Olsen
Født 25. marts 1969 (46 år)
Genre(r) Rock
Beskæftigelse Forsker, vokalist, TV-vært, radiovært, biolog, foredragsholder.
Instrument(er) Vokal
Pladeselskab Universal
Associerede acts Magtens Korridorer, Volbeat, Revoltage, L.O.C., Red Warszawa

Johan Gotthardt Olsen (født 25. marts 1969Nørrebro) er en dansk musiker, biolog, foredragsholder, forsker ved Københavns Universitet, radiovært og tv-vært. Han er bedst kendt som forsanger i Magtens Korridorer, Pligten Kalder (med Torben Steno), Retox Panic (med Simon Beck og Lykke N. Andersen), radiovært på P3s Sommerskolen og Efterskolen med Julie Bundgaard og Aleksander Thastum, smagsdommer i DR2 programmet Smagsdommerne og tv-vært i Den halve sandhedDR2 og videnskabsserien Store danske videnskabsfolkDR K. Sammen med Niklas Schneidermann har han bandet Crash Replay. Han synger desuden gamle og nye viser om druk, død og ulykkelig kærlighed med bandet Gangerpilt.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Han voksede op i Brede i Lyngby, gik på Baunegårdsskolen, student fra Gentofte Statsskole (nu Gentofte HF) 1988 hvor han mødte Rasmus Kern, afsluttede biologuddannelsen fra Københavns Universitet i 1996 og tog en ph.d. i proteinkrystallografi ved Center for Krystallografiske Undersøgelser. Olsen arbejdede derefter på det proteinkrystallografiske laboratorium på Kemisk Afdeling på Carlsberg Laboratorium. Har siden 2005 været ansat som forsker på SBiN Lab ved Biologisk InstitutKøbenhavns Universitet.

Som forsanger i Magtens Korridorer var karrierens foreløbige højdepunkt, da de åbnede Roskilde Festival 2006Orange Scene den 29. juni.

Magtens Korridorers mest kendte numre omfatter "Picnic på kastellet", "Pandora", "Nordhavn Station" og ikke mindst "Lorteparforhold".

Det nok mest kendte nummer han har sunget med Magtens Korridorer, er sangen "Hestevise" eller "Anne Grethe – en hesteluder" – en slags hyldest til dressurrytteren Anne Grethe Törnblad, der har vundet en OL-medalje. Sangen blev brugt og kendt som en del af lydbilledet i radioprogrammet TæskeholdetDanmarks Radio sidst i 90'erne.

Johan Olsen medvirker på Volbeats sang "Gardens Tale" fra pladen Rock The Rebel / Metal The Devil fra 2007, på sangen "Du Kender Typen" med Revoltage (Kaos i Myldretiden, Warner 2007), på "Ulrikkenborg plads" med Red Warszawa i udgaven der blev lavet i forbindelse med My Poland Collection i 2006 og i L.O.C.s sang "Libertiner" fra pladen af samme navn, som udkom 14. marts 2011.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]