Jon Stewart

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Jon Stewart
Rallytorestoresanity-jonstewart.png
Jon Stewart til Rally to Restore Sanity and/or Fear, 30. oktober 2010.
Fødselsnavn Jonathan Stuart Leibowitz
Født 28. november 1962 (52 år)
Nationalitet USA USA Amerikaner
Kendt for at være vært på talkshowet The Daily Show
Aktive år 1987–i dag
Beskæftigelse Komiker, skuespiller, forfatter mm.

Jon Stewart (født Jonathan Stuart Leibowitz den 28. november 1962) er en amerikansk-jødisk komiker, skuespiller, forfatter og fjernsynsproducer, bedst kendt som vært på talkshowet The Daily Show, som sendes af Comedy Central, der ejes af Viacom. Det er navnlig disse udsendelser, der har gjort Stewart kendt, men har også medvirket i et enkelt afsnit af komedieserien Spin City. Han har desuden vakt en del opmærksomhed som kritiker af de etablerede nyhedsmedier. Han definerer selv sit show som primært komedie, men en undersøgelse i forbindelse med præsidentvalget i 2004 viste, at The Daily Shows seere var bedre orienteret om valgets politiske indhold end seere, der havde fulgt CBS, ABC, NBC, Fox News eller CNNs valgdækning.

Efter i nogle år at have arbejdet sammen med Stewart på The Daily Show har hans kollega Stephen Colbert fået sit eget, "The Colbert Report". De to refererer flittigt og koordineret til hinandens udsendelser.

I 2006 og 2008 var John Stewart vært ved Oscar-uddelingen.

DR2 viser The Daily Show fire dagen om ugen med en dags forsinkelse.

Indflydelse på medier[redigér | redigér wikikode]

I oktober 2004 var Stewart gæst på CNNs Crossfire. Udsendelsen skiftede karakter, da Stewart gav en nådesløs generel kritik af programmets facon og studieværternes overfladiske tilgang til politiske emner. Denne udsendelse skabte megen røre i offentligheden i almindelighed og en selvkritisk debat i mediekredse i særdeleshed. Crossfire blev nedlagt et par måneder senere, en beslutning CNN offentligt tilskrev Stewarts kritik. I marts 2009 vakte Stewart igen opsigt efter gentagne gange at have kritiseret CNBC, en ellers velanskreven TV-kanal, der primært henvender sig til et publikum med professionel interesse i finansmarkeder. Stewart demonstrerede med mange klip fra TV-arkiver, at CNBC havde forsømt at fremlægge uafhængige analyser af USAs finansmarked op til dettes sammenbrud i vinteren 2008-2009. CNBCs Jim Cramer lod sig interviewe af Jon Stewart i The Daily Show 11. marts 2009, et interview der blev ivrigt debatteret i førende medier.[1][2]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Wikiquote har citater relateret til:
Fjernsyn Stub
Denne artikel om en tv-personlighed er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi