Karburator

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
CVK Karburator fra en scooter med 4 takt motor

Karburatoren er en mekanisk enhed, der blander luft og benzin i en forbrændingsmotor. Den var opfundet af de ungarske videnskabsfolk; Donát Bánki og János Csonka i 1893. Nogle[Hvem?] mener stadig, at den var opfundet nogle år tidligere af Joey Levins.[Kilde mangler]

Brug[redigér | redigér wikikode]

Karburatorer bruges stadig i små motorer og i ældre eller specialiserede biler, ligesom dem der bliver brugt i “Stock Car Racing”. Alligevel blev benzinindsprøjtning introduceret i de sene 1950’ere, og først i de tidlige 1970’ere gjort til allemandseje. Størstedelen af alle motorcykler bruger karburatorer på grund af mindre udgifter, men siden 2005 er mange nye modeller blevet introduceret med benzinindsprøjtning. Når karburatorer bliver brugt i mindre flyvemaskiner med stempelmotorer, er der nødt til at laves modifikationer som Bendix-karburerer til at forhindre mangel på benzin, når det bliver udsat for store g-kræfter.

Scootere[redigér | redigér wikikode]

Karburatorer bruges i de fleste scootere med 50 cm³ motorvolume som må køre 30 og 45 km/t.
På scootere med 2 takt motor bruges gerne "slide" karburator typen.
På scootere med 4 takt motor bruges for det meste CV karburator typen.
"Slide" karburatoren kan kendes ved at gaskablet er monteret i toppen og på CV karburatorer er gaskablet monteret i siden.
På karburatoren kan være placeret en automatisk choker som sørger for ekstra benzin når motoren er kold.
CV karburatorer kan være monteret med accelerationpumpe og air cut off valve.

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]