Karl Wilhelm Ramler

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Karl Wilhelm Ramler.

Karl Wilhelm Ramler (født 25. februar 1725 i Kolberg, død 11. april 1798 i Berlin) var en tysk digter.

Ramler studerede i Halle, blev lærer og senere professor i logik i Berlin, hvor han 1786 optogs som medlem af Videnskabernes Akademi. Han stod i venskabeligt forhold til von Kleist, Nicolai og Lessing og ledede i årene 179096 Nationalteatret.

Som digter tilhørte han i udpræget grad oplysningens tidsalder, og hans anseelse var i høj grad betinget af tidens modesmag. Ejendommelig for Ramlers personlighed har trangen til at forbedre andre digteres arbejder været, for eksemple i Lyrische Blumenlese.

Selv har han skrevet oder og kantater, blandt andet teksten til Grauns Tod Jesu. Hans Oder udkom 1767, Lyrische Gedichte 1772, Poetische Werke, udgivet ved von Göckingk 180001.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.