Kategoridiskussion:Etnicitet

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg må tilstå at jeg ikke forstår meningen med kategorien etnicitet. Man kunne beskrive etniske grupper, det er noget mindre abstrakt.

Perker er egentlig antietnicitet i den forstand, at det sjældent er en etnisk dansker det bruges om. --Leo Laursen 28. aug 2006 kl. 17:18 (CEST)

Hmmm... Tja... Hvad kalder man egentlig en kategori for blandt andet skældsord som dette og andre racediskriminerende ord? (Inklusive ord, der med tiden er blevet diskriminerende). Har du et bedre bud på en titel, er du velkommen til at flytte navnet - der er jo p.t. ikke så mange artikler der skal laves om på for at alting passer. G®iffen 30. aug 2006 kl. 16:38 (CEST)
Prøv engang at uddybe meningen med kategorien—blandt andet er umulig at forholde sig til—så kommer folk garanteret med gode forslag. Hvis det er racistiske skældsord, så er der jo en oplagt mulighed :). Var det en ide at udvide den til racisme eller diskrimination mere generelt? --Leo Laursen 30. aug 2006 kl. 16:55 (CEST)
Ideen var jo at jeg også gerne ville have de politisk korrekte ord med, eksempelvis samlingen sort, neger, nigger, afroid, (afroamerikaner) eller pølsetysker med en forklaring af ordets oprindelse, eller... Måske er det bare mig der ikke har lært begrænsningens kunst? G®iffen 30. aug 2006 kl. 17:42 (CEST)
Så vil jeg foreslå at vi beholder Etnicitet som en parallel til kategori:folkeslag, og opretter Etniske betegnelser som en underkategori. --Leo Laursen 30. aug 2006 kl. 18:26 (CEST)