Kategoridiskussion:Optiske fænomener og begreber

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hvad er forskellen på om en artikel er i denne kategori eller i Kategori:Optik? --Palnatoke 17. jun 2005 kl. 16:30 (CEST)

På et tidspunkt (det var før vi fik kategorierne) lavede jeg artiklen Optik med den bagtanke at den skulle fungere som en art portal til dette store emne. Her er opregnet "Optiske fænomener" og "Optiske apparater" i hver sin liste - det er denne idé jeg har søgt at videreføre i kategorisystemet: Optiske apparater er linser, kikkerter, prismer og andre "håndgribelige" objekter, mens optiske fænomener og begreber er det der "sker" med lyset i disse objekter. Som jeg ser det, bør kategorien "Optik" indeholde en del underkategorier hver med en masse optik-relaterede artikler, men ikke ret mange artikler (fordi disse idéelt kan sættes i de forskellige underkategorier under "Optik").
Men denne inddeling er ikke "hellig" for mig - hvis der bliver enighed om at vi hellere skal putte alle optik-relaterede artikler ind under én stor, fælles Optik-kategori, bøjer jeg mig gerne for flertallet. — Bruger:Peo