Kategoridiskussion:Personer fra renæssancen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Vi er her uden for mit vidensfelt, men det lyder underligt hvis man kan sætte faste årstal for renæssancen i hele Europa undtagen Danmark som så ligger omkring et århundrede senere end resten af Europa. Der må der vel forskelle fra sted til sted i Europa? Byrial 16. nov 2004 kl. 23:57 (CET)

Hej Byrial

Jeg er ikke særligt godt bevandret i historien. Grænserne er hentet fra artiklen Renæssance og det passer næsten med artiklen Middelalder.

mvh Glenn 17. nov 2004 kl. 00:01 (CET)

Ikke for at fornærme eller forklejne, men ville det ikke være bedre hvis kategorisering blev gjort af nogen som er velbevandret i emnet for at undgå muligheden for fejlkategoriseringer? Byrial 17. nov 2004 kl. 18:14 (CET)
Tja, det ser jeg som en indbygget risiko ved selvbygning af Babelstårne... :-) Jeg ser stadig hen til, at nogen bare vil skrive nogle forståelige forklaringer på kategorisering. På det nuværende grundlag kan ingen forlange kendskab til emnet, da det slet ikke er klart, hvad der overhovedet er meningen med slutresultatet. Efter min opfattelse burde egentlig alle nuværende kategorier slettes, og kun administratorer med dokumenteret uddannelse i leksikografi o.l. få lov til at genoprette dem eller nyoprette. Villum Sejersen 17. nov 2004 kl. 19:21 (CET)
I fald forslaget skulle følges, blev der ingen kategorier. Det er i øvrigt også imod wiki-ideen om at alle kan og må bidrage med det de har evner og lyst til.
Jeg ser følgende formål med kategorisering:
  1. At gruppere artikler med emner som har noget til fælles, således at man efter at have læst en artikel, vil kunne fortsætte med en lignende artikel. For eksempel hvis man læser om en person fra renæssancen, vil man nemt kunne finde andre personer fra renæssancen ved at gå til artiklens kategori.
  2. At lette udvælgelse og søgning ved at man i princippet skal kunne finde enhver artikel ved at hoppe fra kategori til kategori i et net af kategorier (matematisk set i en acyklisk orienteret graf (en:Directed acyclic graph)).
Det er meget muligt at vi på nogle områder har fået begyndt på nettet af kategorier på en uhensigtsmæssig måde, men jeg tror på at det vil kunne opbygges uden en stor, forkromet plan ved hjælp af små sektioner som efterhånden bindes sammen. Så må vi rette fejlene efterhånden som vi opdager dem.
Dette er mit forsøg på en overordnet forklaring. Jeg håber at den er bare lidt brugbar. Kommentarer, ideer og udbygninger og -dybninger er meget velkomne. Flyt også gerne til en mere relevant kategori-diskussionsside. Byrial 17. nov 2004 kl. 22:21 (CET)