Katniss Everdeen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Der er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket muligvis er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres i artiklen.
Question book-4.svg
Acap.svg Indforstået sprog
Denne artikel er skrevet i et meget indforstået sprog. Du kan gøre artiklen bedre ved at omskrive den i et sprog, der er lettere at forstå for folk uden forudgående viden om emnet.
Broom icon.svg Formatering
Denne artikel bør formateres (med afsnitsinddeling, interne links o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg

Katniss Everdeen er hovedpersonen i The Hunger Games-filmatiseringen af bogtrilogien "Dødsspillet", hvor hun hedder Kattua Everdeen. Hun bor i det fattige Distrikt 12 med sin mor og lillesøster, som hun forsørger. Da Katniss' lillesøster, Prim, bliver udvalgt til at deltage i det 74. dødsspil, melder Katniss sig frivilligt til at deltage i stedet for.

Katniss vandt dødsspil nummer 74, og flytter til "Vinderbyen" i Distrikt 12, hvor hun bliver rig og berømt i hele Panem. Hun er kendt for sine stærke holdninger og oprørske væremåde. I den anden film, Catching Fire (2012), er det det 75. dødsspil, og så er det jubilæum. Derfor er der en ekstra regel: sonerne skal findes mellem de tidligere vindere. Og da Katniss er den eneste nulevende kvindelige vinder fra Distrikt 12, skal hun og Peeta i arenaen igen. I den tredje film, Mockingjay (2014), gør Katniss og hendes "hær" oprør mod Capitol.

Fiktiv person Stub
Denne biografi om en fiktiv person er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi