Kenwood Limited

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kenwood
Virksomhedsinformation
Selskabsform Aktieselskab Rediger på Wikidata
Branche Fabrikation Rediger på Wikidata
Grundlagt 1947 Rediger på Wikidata
Grundlægger Kenneth Wood Rediger på Wikidata
Hovedsæde Storbritannien
Virksom i
Hele verden
Produkter Køkkenmaskiner
Slogan Skab mere
Organisation
Ejer De'Longhi Rediger på Wikidata
Moderselskab De'Longhi Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.
En historisk Kenwood Chef

Kenwood er en førende producent af køkkenmaskiner, som opererer i 44 lande. Kenwood har britiske rødder og er ejet af De'Longhi Group. Kenwood designer, producerer og sælger køkkenmaskiner bl.a. stavblendere, blendere, foodprocessorer, elkedler og brødristere.

Virksomheden blev grundlagt af Kenneth Maynard Wood i 1947, i byen Woking, hvor den oprindelige produktion foregik i hans garage. Hans mission var at hjælpe med a frigøre kvinder i køkkenet ved at designe arbejdsbesparende maskiner. I 1962 voksede virksomheden fra sin originale fabriksplads og flyttede til Havant, hvor de stadig er beliggende i dag. Der bliver solgt et Kenwood apparat hvert tredje sekund i verden.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

1940'erne

Det første Kenwood produkt var en revolutionerende toaster opfundet af Kenneth Wood, som blev introduceret på markedet i 1947 kendt som A100. Det var den første af sin slags i Europa da den ristede brødet på begge sider på samme tid.

1950-1960'erne

Tre år senere i 1950 blev den første udgave af Kenwood Chef køkkenmaskinen blen lanceret på udstillingen for ideelle hjem. Apparatet blev udviklet for at håndtere de mest besværlige køkkenopgaver og havde 3 udtag med forskellige hastigheds indstillinger, der gjorde det muligt at tilberede adskillige opskrifter. Indenfor in uge efter lanceringen havde supermarkedet Harrods udsolgt af Kenwood Chef maskinen. I løbet af 1960'erne havde Kenwood Chef fået succes over hele verdenen.

1970-1980'erne

Kenwood var også den første producent til at introducere elektrisk fart kontrol i deres produkter, en funktion tilføjet i 1973. Virksomhedens første foodprocessor blev lanceret i 1979. Ved 1989 had firmaet investeret i deres første fabrik baseret i Kina for at følge med efterspørgslen.

1990'erne-2000'erne

I 1997 i en alder af 81 år gik Kenneth Wood bort, efter en kort sygdom. I dag har virksomheden mere end 80 internationale distributører. Kenwood tilsluttede sig De'Longhi-koncernen i 2000.

I 2009 lancerede Kenwood Cooking Chef, den første køkkenmaskine med et indbygget induktionsvarmelegeme, som tilbereder og blander samtidigt.

Den oprindelige designer af Kenwood Chef, Kenneth Grange, blev udnævnt til ridder i 2013 på baggrund af hans tjenester til designfaget. [1]

Produkter[redigér | rediger kildetekst]

Kenwoods produkter inkluderer følgende kategorier:

• Køkkenmaskiner

• Mad og drikke tilberedning (Foodprocessorer, blendere og saftpressere)

• Morgenmad (Elkedler, brødristere, kaffemaskiner)

Den alkoholiske Irske creme drik Baileys blev først udviklet ved brug af en Kenwood mixer. [2]

Design & Konstruktion[redigér | rediger kildetekst]

Virksomheden er nu synonym med høj-kvalitets produkter, som holder gennem generationer. Ifølge BBC bliver Chef maskinerne stadig brugt 40 år efter de først bliver taget i brug. [3]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Baileys turns 40". Hentet 20. januar 2015.
  2. ^ "Kenneth Grange". Arkiveret fra originalen 20. januar 2015. Hentet 20. januar 2015.
  3. ^ "Built to last, not surpassed: Your old appliances still on the go". Hentet 20. januar 2015.

Eksterne kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]