Kit Broholm

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kit Broholm
Født 17. marts 1952 Rediger på Wikidata
Død 16. december 2018 (66 år) Rediger på Wikidata
Politisk parti Danmarks Kommunistiske Parti Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Politiker Rediger på Wikidata
Fagområde Alkoholisme, folkesundhedsvidenskab Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Kit Broholm (født 17. marts 1952, død 16. december 2018)[1] har været menigt medlem af DKP og SF og siden medlem af Alternativet. Hun var ansat i Sundhedsstyrelsen som chefkonsulent med ekspertise inden for alkoholvaner og alkoholpolitik. Hun har forfattet en række hæfter og pjecer om disse emner.

Broholm var cand.mag. i historie og samfundsfag og havde en master i public health. Hun blev ansat i Sundhedsstyrelsen i 1990. Hun var dansk counterpart i WHO, repræsentant for Danmark i EU's National Commitee on Alcohol, repræsentant for Danmark i en arbejdsgruppe under Nordisk Ministerråd.

Broholm udgav sammen med VS'eren Anne Grete Holmsgaard i 1984 en bog om zionismen, der i dagspressen af pro-zionistiske debattører som Bent Bludnikow og Arne Notkin blev udlagt som antisemitisk. Bogen var baseret på deres speciale fra RUC.[2] Bogen blev skarpt kritiseret i en række artikler,[3][4] bla i anmeldelse af Anders Jerichow i Weekendavisen og senere af de borgerlige debattører Bent Blüdnikow og Arne Notkin.

I 1980 vurderede Kit Broholm og Niels Hermind risikoen for jøder verden over, hvis jødernes støtte til Israel er ubetinget: "Den kamp, der nødvendigvis altid vil blive rettet mod en sådan undertrykkende kolonistat [Israel, red.], vil også blive rettet mod jøderne verden over, for så vidt det lykkes zionisterne at få jøderne til at identificere sig med zionismen og forsvare Israel."[5]

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Et liv er forbi: Kit Broholm. Information.dk, 2. februar 2019.
  2. ^ Kit Broholm & Anne Grete Holmsgaard, Zionismens Israel – et land i evig krig, Historisk Revy 1984. ISBN 87-87934-03-5
  3. ^ Antisemitisme på dansk, 30. april 2001, information.dk
  4. ^ "Anti-Zionisme og jødehad på venstrefløjen, Bent Blüdnikow, Order og Israel, 2010". Arkiveret fra originalen 18. april 2016. Hentet 6. januar 2015.
  5. ^ Bent Blüdnikow & Arne Notkin, "Terrorismens danske heppekor", Weekendavisen, 4. november 1994.