Klaus Bondam

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet.

Klaus Bondam (født 19. november 1963 i Aakirkeby) er skuespiller, lydbogsindlæser, radikal politiker og tidligere borgmester i København for først Teknik- og Miljøforvaltningen og senere Beskæftigelses- og Integrationsområdet samt medlem af Økonomiudvalget. Han har efterfølgende været Institutleder ved det danske Det Danske Kulturinstitut i Bruxelles. Siden 2014 direktør i Dansk Cyklist Forbund (siden oktober 2014 Cyklistforbundet)

Liv og karriere[redigér | redigér wikikode]

Klaus Bondam er født på Bornholm, men flyttede tidligt med sin familie til Sjælland. Han blev uddannet skuespiller på Odense Teater i perioden 1988-1992, og efter nogle år som skuespiller i forskellige sammenhænge blev han chef for Grønnegårds Teatret i 1996. Han fortsatte som chef for Folketeatret i 2003, men fratrådte i 2005 for at hellige sig kommunalpolitik.

Bondam meldte sig ind i Det Radikale Venstre i 1997 og blev valgt ind i Københavns Borgerrepræsentation ved kommunalvalget i 2001. Ved kommunalvalget i 2005 blev han genvalgt, og ved konstitueringsforhandlingerne blev han borgmester for Teknik- og Miljøforvaltningen. I 2010 fik han nyt ansvarsområde som Beskæftigelses- og Integrationsborgmester og medlem af Økonomiudvalget.

Den politiske interesse var dog ikke noget nyt for Bondam, der allerede i gymnasietiden var politisk aktiv i Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.

Klaus Bondam stoppede som borgmester ved udgangen af 2010, idet han den 1. januar 2011 flyttede til Belgien og tiltrådte en stilling som institutleder ved Det Danske Kulturinstitut i Bruxelles, der dækker Belgien, Holland og Luxembourg. I februar 2014 vendte han hjem til Danmark, hvor han blev ny direktør i Dansk Cyklist Forbund (siden oktober 2014 Cyklistforbundet) 

Han var i årene 2004 - 2006 formand for Krogerup Højskole.

Han er oldebarn af Axel Jarl.

Han er gift med landskabsarkitekten Jacob Kamp og bosat i Odsherred.

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Tv-serier[redigér | redigér wikikode]

Tegnefilm[redigér | redigér wikikode]

Priser og hædersbevisninger[redigér | redigér wikikode]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til:

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Bornholms flag Stub
Denne artikel relateret til Bornholm er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Bornholm