Klaus Bondam

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
En glad Klaus Bondam fejrer, at Monocle har kåret København til den bedste by at bo i

Klaus Bondam (født 19. november 1963 i Aakirkeby) er skuespiller, lydbogsindlæser, radikal politiker og tidligere borgmester for Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i København.

Klaus Bondam er født på Bornholm, men flyttede tidligt med sin familie til Sjælland. Han blev uddannet skuespiller på Odense Teater i perioden 1988-1992, og efter nogle år som skuespiller i forskellige sammenhænge blev han chef for Grønnegårds Teatret i 1996. Han fortsatte som chef for Folketeatret i 2003, men fratrådte i 2005 for at hellige sig kommunalpolitik.

Bondam meldte sig ind i Det Radikale Venstre i 1997 og blev valgt ind i Københavns Borgerrepræsentation ved kommunalvalget i 2001. Ved kommunalvalget i 2005 blev han genvalgt, og ved konstitueringsforhandlingerne blev han borgmester for Teknik- og Miljøforvaltningen.

Den politiske interesse var dog ikke noget nyt for Bondam, der allerede i gymnasietiden var politisk aktiv i Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.

Han har siden 2004 været formand for Krogerup Højskole.

Han stoppede som borgmester ved udgangen af 2010, idet han den 1. januar 2011 tiltrådte en stilling som institutleder ved Det Danske Kulturinstitut i Bruxelles, der dækker Belgien, Holland og Luxembourg.

Han er gift med landskabsarkitekten Jacob Kamp.

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Tv-serier[redigér | redigér wikikode]

Tegnefilm[redigér | redigér wikikode]

Priser og hædersbevisninger[redigér | redigér wikikode]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til:

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Bornholms flag Stub
Denne artikel relateret til Bornholm er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Bornholm