Knæler

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Crystal Clear app babelfish.png Denne artikel er ikke taksonomisk beskrevet
Der mangler en informationsboks, som indeholder informationer om biologien, f.eks.: rige, række, klasse, orden og evt. et billede.
En (formodentlig) Kinesisk Knæler (Tenodera aridifolia sinensis), der spiser en bi.

En knæler er et ikke planteædende insekt, dvs. et rovdyr. Knæleren har en lang slank krop med hjerteformet hoved. Knæleren har fået sit navn, fordi den ligner en bedende i hvilestilling. Knæleren lever mest i tropisk og subtropisk klima. Fx i sydeuropa.

Hunnen kan under parring bide hovedet af hannen, fordi der findes et hormon i hovedet, der hæmmer parringen fra hannens side. Så snart hunnen har bidt hovedet af hannen, vil han derfor parre sig uafbrudt, indtil hun efterhånden har ædt ham helt op fra forenden af.

Hobbyhold[redigér | redigér wikikode]

Knæleren holdes mange steder i verden som hobbydyr og således også i Danmark. Tidligere har der i Danmark eksisteret en hel forening, hvis interesseområde netop var hold af disse særprægede insekter. Ikke overraskende kaldte foreningen sig for Knæleren. På nuværende tidspunkt er det dog primært i foreningen Exotiske Insekter at personer med knælerhold som hobby kan finde et interessefællesskab.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]