Korrespondance (el)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
A-korrespondance

Korrespondancetænding gør det muligt at tænde lyset et sted, og slukke det et andet sted. Ved mange kontakter, fx i en opgang, kan anvendes kip-relæer i stedet for.

A-korrespondance[redigér | redigér wikikode]

En faseledning går kun til den første korrespondancekontakt. Korrespondancekontakterne forbindes med to ledninger. Krydsningskontakter kan indsættes imellem for at få en ekstra betjeningsmulighed. Tegningerne nedenunder viser en enkelt krydsningskontakt (B).

slukket tændt
4-way switches position 1 uni.svg 4-way switches position 2 uni.svg
4-way switches position 3 uni.svg 4-way switches position 4 uni.svg
4-way switches position 5 uni.svg 4-way switches position 6 uni.svg
4-way switches position 7 uni.svg 4-way switches position 8 uni.svg

B-korrespondance[redigér | redigér wikikode]

B-korrespondance

Ved B-korrespondance går der en faseledning til begge korrespondancekontakter, samtidigt er kontakterne forbundet med én skinneledning.

C-korrespondance[redigér | redigér wikikode]

C-korrespondance

Ved C-korrespondance skifter hver omskifter mellem fase og nul. Når begge sider er forbundet til fase, er pæren slukket, samtidig med, at der er farlig spænding på pæren. Denne metode må derfor ikke anvendes til stærkstrøm, da man kan risikere at få stød ved pæreskift.
Kravet til "bryde-før-slutte" er også vigtigere end i de andre korrespondancer, så teknisk set er den heller ikke så velegnet.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Teknik og teknologi Stub
Denne artikel om teknik eller teknologi er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.