Kronprins Felipe

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Kronprins Felipe
Prins af Asturias
Ægtefælle Letizia Ortiz Rocasolano
Børn Leonor af Spanien
Sofia af Spanien
Far Juan Carlos af Spanien
Mor Sofia af Grækenland
Født 30. januar 1968 (46 år)
Spanien Madrid, Spanien

Kronprins Felipe (født i Madrid, Spanien, 30. januar 1968) er søn af kong Juan Carlos af Spanien og dronning Sofia.

Han blev født som en ordinær spansk prins, men da faren blev udråbt til konge efter general Francos død i 1975, blev han som tronfølger givet titlen fyrste af Asturias, som svarer til den britiske titel fyrsten af Wales. Titlen er knyttet til Castillas krone. Han har også titel af fyrste af Gerona, hertug af Montblanc, greve af Cervera og herre af Balaguer, alle titler knyttet til Aragons krone. Videre har han titel af Fyrste af Viana, knyttet til Navarras krone.

Prinsen studerede jura og økonomi i Madrid fra 1987 til 1993, og tog senere en mastergrad i internationale forhold ved Georgetown University i Washington D.C.. Han har yderligere en militær uddannelse.

1. november 2003 blev forlovelsen mellem prinsen og TV-journalisten Letizia Ortiz Rocasolano bekendtgjort. De giftede sig i Almudena-katedralen i Madrid den 22. maj 2004. Vielsen blev fulgt af en række prominente kongelige og ikke-kongelige gæster, samt 25 millioner TV-seere i Spanien og resten af verden.

Den 8. maj 2005 blev det meddelt at tronfølgerparret ventede sit første barn. Prinsesse Leonor blev født 31. oktober 2005, og blev nummer to i arverækkefølgen efter sin far. Kronprins Felipe fik senere en datter mere, Sofia, født 29. april 2007.

Anetavle[redigér | redigér wikikode]

Æresbevisninger[redigér | redigér wikikode]

Kronprins Felipe er siden den 16. oktober 2004 Kommandør af Storkorset af Trestjerneordenen.[1]

Kildehenvisninger[redigér | redigér wikikode]

Krone Stub
Denne artikel om en kongelig eller fyrstelig person er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi