KØS - Museum for kunst i det offentlige rum

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
KØS - Museum for kunst i det offentlige rum
Generelle informationer
Type Kunst
Adresse Nørregade 29, 4600 Køge
Grundlagt 1977
Direktør Ulrikke Neergaard
Besøgende 17.939 (2017) Rediger på Wikidata
Offentlig transport Køge Station
Eksterne henvisninger
http://www.koes.dk
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

KØS – Museum for kunst i det offentlige rum (tidligere Køge Skitsesamling) er et kunstmuseum beliggende i Køge, der indsamler og udstiller skitser og modeller, der er blevet til i forbindelse med de kunstneriske processer, der knytter sig til udsmykning i det offentlige rum.

Skitsesamlingen er det hidtil eneste danske specialmuseum, som fokuserer på at dokumentere de kunstneriske processer i forbindelse med tilblivelsen af kunstneriske værker, herunder også værker, som falder under den brede overordnede betegnelse samtidskunst.

Der findes kun i meget begrænset omfang endelige værker i museet, hvorimod der findes udkast, skitser og modeller, som kunstneren har anvendt undervejs i processen.

På tagetagen findes Bjørn Nørgaards skitsetegninger og farvelagte kartoner i naturlig størrelse af Dronning Margrethes Gobeliner, som blev anvendt i processen med at udforme de 17 vævede gobeliner med billeder fra Danmarks historie. De færdige vævede gobeliner hænger i RiddersalenChristiansborg. Kunstmuseet Køge Skitsesamling erhvervede efterfølgende skitser, m.m., og dette materiale udstilles i varierende omfang på museet.

Foruden de permanente udstillinger, har museet skiftende udstillinger, ligesom der fokuseres på skabende processer i forbindelse med varierende børneaktiviteter.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Koordinater: 55°27′31.78″N 12°11′0.29″Ø / 55.4588278°N 12.1834139°Ø / 55.4588278; 12.1834139