Løbeild (Dødsspillet)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Løbeild (originaltitel Catching Fire) er en ungdomsroman fra 2009 skrevet af den amerikanske forfatter Suzanne Collins. Romanen er andet bind i trilogien The Hunger Games og er således fortsættelsen af Dødsspillet. Romanen er i Danmark udgivet af forlaget Gyldendal.

Romanen modtog ved udgivelsen overvejende positiv kritik, og blev af Time Magazine inkluderet på listen over de ti bedste romaner i 2009.[1].

Romanen udkom i 2013 og blev modtaget godt af anmelderne.

Handling[redigér | redigér wikikode]

Katniss er nu sluppet ud af arenaen i live, men da det næste Dødsspil skal begynde, får hun den mest grufulde nyhed: Hun skal i arenaen igen.

Katniss er endelig kommet hjem til Distrikt 12, og er flyttet ind i Vinderbyen. Hun tror, at hun skal være mentor til børnene i Jubilæumsspillet (det femoghalvfjerdsene Dødsspil), men Præsident Snow trækker den gule Jubilæumskuvert op, og læser de regler som Capitol lavede for det femoghalvfjerdsene Dødsspil da Spillet endnu var ungt – sonerne skal trækkes blandt de nuværende vindere fra hvert Distrikt, og da Katniss er den eneste nulevende kvindelige vinder, indser hun, at hun skal tilbage til arenaen, og da Peeta melder sig frivilligt i stedet for Haymitch, beslutter hun sig for at lade Peeta vinde. Så nu må Katniss kæmpe mod de mest erfarne vindere med livet som indsats.

Kilder[redigér | redigér wikikode]