Lars Molin (forfatter)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Lars Molin
Født 5. maj 1942 Rediger på Wikidata
Åre Kommune, Sverige Rediger på Wikidata
Død 7. februar 1999 (56 år) Rediger på Wikidata
Sundbyberg Kommune, Sverige Rediger på Wikidata
Gravsted Sundbybergs begravningsplats Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Filminstruktør, manuskriptforfatter, instruktør Rediger på Wikidata
Nomineringer og priser
Udmærkelser Piratenpriset (1998),
Sherlock-priset Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Lars Fredrik Molin (6. maj 1942 i Undersåker, Jämtlands län i Sverige7. februar 1999 i Sundbyberg, Stockholms län i Sverige) var en svensk forfatter, dramatiker og filminstruktør.

Molin arbejdede som vejmester frem til 1972. Hans debut som forfatter var med romanen Bomsalva i 1970, der omhandler en ulykke under opførelsen af et kraftværk, hvor tre arbejdere omkom, og hvor det meste af bogens historie selv er noget Molin oplevede i sit liv. Året efter debuterede han som dramatiker, med filmen Badjävlar, om modsætninger mellem lokale og sommergæster, som også blev hans offentlige gennembrud.

Molins berømte tv-produktioner inkluderer Potatishandlaren, Kejseren af Portugalien (efter Selma Lagerlöfs roman) og Tre Kärlekar, som alle havde et stort publikum, da de blev vist på tv.

Lars Molin havde også international succes – han vandt blandt andet den eftertragtede Emmy Award for bedste tv-produktion af Den tatuerade änkan fra 1999, med Mona Malm i hovedrollen.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

ForfatterSpire
Denne svenske forfatterbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
SverigeSpire
Denne biografiske artikel om en svensker, eller en person født i Sverige, er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi