Lillevorde

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Lillevorde

Lillevorde i 2014
Overblik
Land Danmark Danmark
Region Region Nordjylland
Kommune Aalborg Kommune
Sogn Lillevorde Sogn
Postnr. 9280 Storvorde
Demografi
Lillevorde landsby 175 (2008)
Kommunen 197.426 (2010)
 - Areal 1.143,99 km²
Andet
Tidszone UTC +1
Oversigtskort

Lillevorde er en landsby i det nordlige Himmerland med 175 indbyggere (2008). Lillevorde er beliggende nær Romdrup Å fire kilometer vest for Gudumholm, seks kilometer sydøst for Gistrup og 15 kilometer sydøst for Aalborg. Landsbyen hører under Aalborg Kommune og er beliggende i Lillevorde Sogn.

Landsbyen er beliggende på et blødt bakkedrag med udsigt til Romdrup Ådal med engdrag og marker. Sidevejene til den gennemgående nord-sydgående indfaldsvej består primært af lukkede villaveje. Langs indfaldsvejen er bebyggelsen nogle steder trukket lidt tilbage fra vejen, men den andre steder ligger ud til fortovskanten. I byens nord-østlige del er bebyggelsen primært nyere parcelhuse, mens bebyggelsen langs den gennemgående vej på den østlige side primært er mindre, nedlagte husmandssteder. Lillevorde Kirke ligger i landsbyen, der også har et glaspusteri, haveservicefirma, samt aktive landbrug.[1]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Byrapporten – Byer under 200 indbyggere, Aalborg Kommune 2008
Aalborgs våbenSpire
Denne artikel om geografi i Aalborg Kommune er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi