Lin Utzon

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Lin Utzon
Født 21. maj 1946 (77 år) Rediger på Wikidata
Frederiksberg, Danmark Rediger på Wikidata
Far Jørn Utzon Rediger på Wikidata
Søskende Jan Utzon,
Kim Utzon Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Kunstakademiets Designskole Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Kunstmaler, designer Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Lin Utzon (født 21. maj 1946) er en dansk kunsthåndværker og tekstildesigner bosiddende i Hellebæk. Hun er datter af arkitekt Jørn Utzon og søster til Jan og Kim Utzon.

Lin Utzon har holdt adskillige separatudstillinger i ind- og udland. Hun er kendt for både tekstiler og design og arbejder stort set indenfor alle kunstneriske genrer – også med arkitektoniske udsmykninger. Det er naturindtryk og fænomener som lys, vand, himmel og organiske vækster, der danner basis for Lin Utzons abstrakte formverden. Hun har en udpræget sans for materiale og komposition og er både inspireret af det nordiske lys og de klare nordiske farver. Derudover fascineres hun af den enkelthed, der præger Japansk kunst og kultur.

Produktion[redigér | rediger kildetekst]

Hendes arbejder strækker sig fra serier i porcelæn over scenografi og kostumer for Den Kongelige Ballet til arkitektoniske udsmykninger Bagsværd Kirke, hovedsæder for Volvo i Göteborg, IBM i Dallas samt San José Convention Center, Tivoli i både Danmark og Japan, Capita Building i Sydney, Australien og IBM bygningen i Dallas, Yerba Buena Park murals San Fransisco USA for blot at nævne nogle få. Værkerne omfatter alt lige fra foldede granitvægge på 160 meter til loftsmalerier, kuppeludsmykninger, søjlemonomenter og diverse vægudsmykninger i porcelæn eller i form af gobeliner.

Uddannelse[redigér | rediger kildetekst]

Hun er uddannet på School of Painters and Sculptors i Sydney, Australien 1965-1967 , Kyoto, Tokyo, Japan i 1967, kunsthåndværkerskolen i København på Tekstillinien i 1967-1970. Tilknyttet Den Kgl. Porcelænsfabrik fra 1978. Det næste år uddannede hun sig på Margrethe-Skolen i København i tilskæring og design af tøj, og i 1973 åbnede hun eget værksted i Hellebæk. Hun blev tilknyttet Den Kgl. Porcelainsfabrik fra 1978 og var medlem af Den permanente i perioden 1979-1982. Hun har desuden foretaget studierejser til Japan, Mexico, USA, Australien, Kina og Sydeuropa.

Udmærkelser[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]