Line Arlien-Søborg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Line Arlien-Søborg
Personlig information
Født 25. juli 1966 (57 år)
Gentofte, Danmark Rediger på Wikidata
Nationalitet Danmark Dansk
Beskæftigelse Skuespiller
Nomineringer og priser
Udmærkelser Robert for årets kvindelige hovedrolle (1984)
Bodilprisen for bedste kvindelige hovedrolle (1984) Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Line Arlien-Søborg (født 25. juli 1966) er en dansk skuespiller.

Hun debuterede i Kundskabens træ i 1981, og spillede den ene hovedrolle i Nils Malmros' Skønheden og udyret. Rollen var skrevet til hende og indbragte hende efterfølgende Bodilprisen for bedste kvindelige hovedrolle og Robert for årets kvindelige hovedrolle. Efter at have medvirket i Århus by night i 1989, fortsatte hun bag kameraet som indspildningsleder i Nils Malmros' Kærestesorger og At kende sandheden. Hun har siden arbejdet som journalist på Danmarks Radio (1991-2003) og som udviklingskonsulent i Børn og Unge på Det Danske Filminstitut (2003-2013). Hun har undervist i dansk og mediefag som gymnasielærer (2014-?) og arbejdet for Læger uden Grænsers Learning & Development (2022-).

I 2014 havde Arlien-Søborg en diskussion med Nils Malmros om en #metoo sag tilbage under premieren på Skønheden og Udyret, hvor Malmros havde erklæret følelser for den dengang meget unge Arlien-Søborg[1].

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SkuespillerSpire
Denne danske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
Artiklen om skuespilleren Line Arlien-Søborg kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.