Marcantonio Franceschini

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Marcantonio Franceschini (1648 i Bologna1729) var en italiensk maler.

Franceschini, som var elev af Carlo Cignani, var en dreven freskomaler i den dekorative stil og sluttede sig ganske til Carracciernes skole. Han arbejdede med overordentlig lethed; i løbet af et par år udsmykkede han således kirkerne San Bartolomeo og Corpus Domini i Bologna med fresker, i nogle få måneder udførte han store dekorative arbejder for slottet i Modena (1696); hans freskoudsmykning af den store sal i Genuas rådhus gik til grunde 1777 ved ildebrand.

Nogle år arbejdede Franceschini på freskerne (Venus med Amor osv.) i det fyrstelige Lichtensteinske Palæ i Wien. Til hans kendteste staffelibilleder hører Bodfærdig Magdalena (Dresdens galleri), en Ignatius-fremstilling samt Den hellige Carlo Borromeo hos de pestsyge i Milano og Caritas i Wiens Hofmuseum.


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til: