Mattias Tesfaye

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Mattias Tesfaye taler ved SF's Landsmøde 2012 i Kolding

Mattias Tesfaye (født 31. marts 1981) er en dansk murer, faglig sekretær og politiker og medlem af Socialdemokraterne[1]. Han er tidligere næstformand for Socialistisk Folkeparti.

Tesfaye blev uddannet murer i 2001, men er i dag ansat som faglig sekretær i fagforbundet 3Fs afdeling, Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening KBH. Han har tidligere været formand for 3F Ungdom. Han blev valgt til næstformand for SF efter partiets landsmøde 13.-15. april 2012.[2]

Oprindeligt begyndte han sit politiske engagement i DKP-ML, som han forlod i 2005. Derefter blev han medlem af Enhedslisten, som han forlod i 2008. I april 2010 blev han medlem af SF's landsledelse.[3] [4]27. Januar 2013 meldte Tesfaye sig ud af SF og ind i Socialdemokratiet med følgende begrundelse anført på hans Facebook: "Siden jeg stoppede som næstformand i SF, har jeg brugt tiden på, at diskutere politik med gamle venner, familie og kolleger fra byggebranchen, og jeg er ikke i tvivl længere: Jeg er socialdemokrat, og har derfor meldt mig ud af SF og ind i Socialdemokratiet"[5].

Som debattør har Tesfaye desuden markeret sig med to bøger:

Kloge Hænder fra 2013, som er et forsvar for godt håndværk og erhvervsuddannelserne

Vi er ikke dyr, men vi er tyskere fra 2010, der sætter fokus på working poor-problematikken.

Tidligere har han udgivet romanen Livremmen (2005).

Mattias Tesfaye er gift med Signe Hagel Andersen og far til to sønner.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Kilder[redigér | redigér wikikode]