Maxis

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Maxis Software
Virksomhedsform Datterselskab
Grundlæggelse 1987
Hovedsæde(r) Emeryville, Californien, USA
Nøgleperson(er) Will Wright
Jeff Braun
Branche(r) Software & Programmering
Moderselskab Electronic Arts
Hjemmeside(r) http://www.maxis.com

Maxis er et firma der udgiver computerspil primært inden for genren simulationsspil. De er skaberne af en ny gren inden for genren, der kan kaldes at 'lege gud'. Dvs. at man skal skabe fx en velfungerende by (Sim City). Forudsætningerne for at indbyggerne opfatter byen som velfungerende er dog indprogrammeret fra spil-producentens side. Deres for tiden mest kendte spil er The Sims, der er udkommet i flere versioner, med diverse udvidelser. Navnet "Maxis" er "Six AM" (kl 6:00 om morgenen) stavet baglæns, da det er det tidspunkt de to stiftere mødte på arbejde. Firmaet blev i 1997 opkøbt af EA (Electronic Arts). Firmaet blev oprettet ved et samarbejde mellem Will Wright og Jeff Braun 1986 i Walnut Creek i Californien. De første spil Will lavede med jJeff var Simcity, Simearth og Simant mens de andre Sim-spil blev lavet sammen med Fred Haslam. Firmaet blev børsnoteret 1995 med en omsætning på 38 millioner dollars og nåede op på hele 50 men overskuddet dalede igen, og i juni 1997 blev Maxis opkøbt af Electronic Arts.

Fiasko[redigér | redigér wikikode]

Efter den enorme succes SimCity, eksperimenterede Maxis med forskellige genrer. Men deres nye spil, herunder The Crystal Skull og SimCopter blev kommercielle fiaskoer. De har også fået Cinematronics til at skabe et spil kaldet Crucible. Store tab og manglende styring førte til at Maxis begyndte at overveje at sælge sig selv til EA.

Historie[redigér | redigér wikikode]

1984

Will Wright skabte sit første computerspil Raid on Bungeling Bay, et spil hvor en helikopter angriber nogle øer. Han opdager at det er langt sjovere at bygge landskabet som helikopteren flyver rundt i end at spille selve spillet han netop havde udviklet, herved blev SimCity konceptet født.

Da han ikke er i stand til at finde en udgiver til sit spil udvikler han selv en version til Commodore 64.

Maxis Sim games


1986

Omkring 1986 møder Will Wright "idémanden" Jeff Braun.

1987

De skaber firmaet Maxis

1989

Maxis udgiver SimCity til PC og Mac for første gang. Firmaet Broderbund står for distribuering. Salget går i starten dårligt hvilket gør at Wright og Braun må klare al teknisk support fra Brauns lejlighed. Det dårlige salg varer kun indtil:

1990

Snakken om SimCity går langsomt fra mund til mund. Tidsskriftsmagasinet Newsweek laver en fuldsides artikel om spillet.

Sid Meyer bliver grebet af konceptet og skaber spillet Civilization. En hel genre af ikke-voldelige spil uden fast handling er født.

SimCity spillet bliver så populært at det bliver brugt til undervisningsbrug.

SimEarth spillet udgives, spillet er baseret på James Lovelocks Gaia-teori.

1991

Spillet SimAnt udgives. Man skal styre en hel koloni af myrer som skal udbygge sin koloni og overtage de andres kolonier og til invadere menneskets hus.

1993

SimFarm spillet udgives. Man skal overkomme ændrende markedspriser og naturkatastrofer. Man skal bygge og lede sin farm mod success.

SimCity 2000 spillet udgives. De første 6 måneder ligger spillet nr. 1 på listerne. Alene i de første 4 måneder bliver der solgt over 300.000 kopier!

1995

Maxis børsnoteres.

1996

Maxis får til opgave at udgive 4 spil inden udgangen af året. Med begrænset budget klarer de at få alle spillene lavet:

1997

Maxis opkøbes af Electronic Arts.

1999

SimCity 3000 spillet udgives. Spillet som startede det hele har gået en gennemgribende renovering med forbedret grafik og flere features

2000

I februar udgives spillet The Sims. I august udkommer første udvidelsespakke Livin'it up (amerikansk: Livin'Large).

2001

SimCoaster (også kendt som Theme Park) og SimGolf udkommer.

I marts udkommer den anden udvidelsespakke til The Sims, House Party. I november udkommer den tredje udvidelsespakke til The Sims, Hot Date.

2002

I marts udkommer fjerde udvidelsespakke til spillet The Sims, On Holiday (amerikansk: Vacation). I september udkommer femte udvidelsespakke til The Sims, Unleashed.

I december udkommer The Sims Online i Amerika. Det nye år begynder med over en halv million virtuelle nytårs-kys.

2003

The Sims udkommer til Playstation 2. Grafikken og spillestilen er blevet ændret i denne konsol-version.

I januar udkommer SimCity 4. Spillet som startede det hele er igen blevet renoveret, spillet er nu langt mere personligt og mere statistisk end før.

I maj udkommer den sjette udvidelsespakke til The Sims, Superstar.

I september udkommer udvidelsespakken Rush Hour til SimCity 4.

I oktober udkommer den syvende og sidste udvidelsespakke til The Sims, Makin'Magic.

I december udkommer The Sims Bustin'Out til konsollerne Playstation 2, Xbox, GameCube og Game Boy Advance.

2004

I september udkommer den næste generation af det mest sælgende PC spil nogensinde. The Sims 2 udkommer med forbedret grafik, flere features og mulighed for at følge ens simmere fra vugge til død.

I november udkommer The Urbz til konsollerne Playstation 2, Xbox, GameCube og Game Boy Advance.

2005

I marts udkommer første udvidelsespakke til The Sims 2, University, nu skal man følge sine simmere gennem universitetet og sørge for de ikke bliver upopulære eller dumper i timerne.

I september udkommer den anden udvidelse til The Sims 2, Nightlife, efter de har klaret sig gennem en del af livet og fået sig en uddannelse er det på tide at feste lidt i midtbyen sammen med vennerne, men pas på vampyrer

Samme år udkommer The Sims 2 til konsol.

2006

I foråret (marts hvis man følger mønsteret fra tidligere år) planlægger Maxis at udgive den tredje udvidelsespakke til The Sims 2, Open for Business der kommer til at handle om at drive sin egen forretning. Nu ikke længere noget med at drive den af på universitetet eller i byen, nu skal der arbejdes.

I efteråret planlægger Maxis yderligere at udgive spillet Spore. Dette spil vil have et helt nyt evolutions-koncept hvor man starter som en encellet organisme og skal finde galaksens midte.