Nørre Åby Efterskole

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Nørre Åby Efterskole
Generelle informationer
Sted Nørre Aaby
Grundlagt 1897; 126 år siden (1897)
Forstander Kåre Bauer Hansen
Elever 122
Klassetrin 9. og 10. klasse
Eksterne henvisninger
www.naae.dk
CVR-nummer 54632118 Rediger på Wikidata
Oversigtskort

Nørre Åby Efterskole er en efterskole beliggende i Nørre Aaby, Middelfart KommuneFyn.

Efterskolen specialiserer sig inden for følgende linjer: Musik, drama, medie/IT, bold, kreativ og bevægelse.

Efterskolen blev startet af Olaf Nielsen, da Theodor Jensen rejste i 1886 og skolens elevtal steg fra 10 til 100 elever.

Skolen består af syv gange: Kongebroen (navngivet efter hotel beliggende i Middelfart), Hindsgavl, Lyngsbo (navngivet efter lejr beliggende ved Fredericia), Føns , Udby, Båring og Vartov (navngivet efter kirke hvor N.F.S.Grundtvig var præst).

Værelserne på skolen består hovedsageligt af to-mandsværelser. Udover dem er der 2 fire-mands-værelser, et på Lyngsbo og et på Vartov, og 3 tre-mands-værelser på henholdsvis Kongebroen, Hindsgavl og Lyngsbo. Disse 3-mandsværelser, er i året 2014-2015 blevet renoveret, så de nu alle er 2-mands værelser.

Lyngsbo er den mindste gang med kun 8 beboere. Derefter Udby og Vartov med 16, Føns med 14, Hindsgavl med 22 og Kongebroen med 23.

Nørre Åby by ligger 10 minutters gang fra skolen og indeholder regional jernbanestation, 3 supermarkeder, 2 pizzeriaer, et apotek og flere små filialer.

I skoleåret 18/19 startede et stort byggeri, hvor skolen udvides med dansesal, fitnesslokaler, flere værelser og mere. Det er planlagt, at det skal stå færdig i løbet af efteråret 2019.

Nørre Åby Efterskole har Danmarks hurtigste pedel på 10km distancen.

Kilder/Henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Nørre Åby Efterskoles hjemmeside.