Naja Nielsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Naja Nielsen

Personlig information
Født 19. januar 1968 (56 år)
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Journalist Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Naja Nielsen (født 19. januar 1968) er en dansk journalist og tidligere studievært i radio og på tv.

Naja Nielsen er redaktionschef i DR Nyheder med ansvar for TV Avisen, 21 Søndag, Deadline, DR2 Morgen og DR2 Dagen. Hun har siden 2007 stået i spidsen for DR Nyheders dækning af folketingsvalg og andre store nationale begivenheder.

Ungdom og uddannelse[redigér | rediger kildetekst]

Naja Nielsen var som ung formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning 1986-1988.[kilde mangler] Hun var tillige medlem af Danmarks Kommunistiske Ungdom, men forlod bevægelsen efter et ophold på en kommunistisk skole i Moskva.[kilde mangler]

Naja Nielsen er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole.

Karriere[redigér | rediger kildetekst]

Naja Nielsen har arbejdet i Danmarks Radio siden 1996, hvor hun har arbejdet som reporter, studievært og redaktør på radioprogrammet Strax, P3 og tv-programmerne Kosmos og DebattenDR2.

I 2002 blev hun ansat på TV-Avisen, hvor hun bl.a. var afløser på programmet Profilen, og var reporter og redaktionssekretær på TV-avisen. I 2004 blev hun redaktør i afdelingen DR Event, og var ansvarlig for bl.a. dækningen af Det kongelige bryllup 2004, Folketingsvalget 2005 og Kommunalvalget 2005 på DR1.

I 2006 blev hun hentet[kilde mangler] til chefredaktionen for DR1 som programredaktør med ansvar for nyheder, aktualitet og sport. I maj 2007 blev hun udnævnt til programchef for nationale begivenheder og magasinerne Horisont og Penge samt særlige satsninger på alle medier i DR's nyhedsafdeling.

Den 3. december 2009 blev Naja Nielsen udnævnt til chef for TV-avisen og 21 Søndag. Den 1. maj 2012 blev jobbet udvidet med ansvar for Deadline, og hun fik titel af TV-chef i DR Nyheder. Hun har siden 2007 stået i spidsen for DR Nyheders dækning af store nationale begivenheder, fx folketingsvalg.

Naja Nielsen var fra februar til juni, 2014 Visiting Scholar på Stanford University i Silicon Valley, Californien,[1] hvor hun studerede mediernes fremtid i konkurrence med digitale globale firmaer som Google, Facebook og Netflix, som alle har hovedkvarter i området.

Naja Nielsen bor i København med sin mand Claus Cancel, som er morgenvært på Radio24syv, og deres to børn.[kilde mangler]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ 2013-14 Visitors stanford.edu

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Artiklen om Naja Nielsen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.