Nanna Bøttcher

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Nanna Bøttcher (født 14. december 1973) er en dansk skuespiller.

I sin skoletid var Nanna Bøttcher formand for Landsorganisationen af Elever fra 1989 til 1990 (delt formandsskab sammen med Camilla Saaskin Jessen).

Bøttcher blev HF-student fra Frederiksberg HF-kursus i 1993 og skuespiller fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 2005.

Hun har senere medvirket i flere kontroversielle opsætninger, bl.a. i Fix og Foxy’s Pretty Woman A/S i 2008 og Christian Lollikes Kødkarusellen. I 2006 var hun med i tv·2-teaterkoncerten Hele verden fra forstanden. Hun har desuden dubbet flere tegnefilm og indtalt lydbøger. 2009/2010 var hun en del af ensemblet vol. 3.0 på Teater Momentum i Odense.

Siden 2015 har hun været en del af ensemblet på Aarhus Teater. Her har hun bl.a. medvirket i de Reumert vindende forestillinger “Erasmus Montanus” af Christian Lollike og “Lyden af de skuldre vi står på” - den danske sangskat, remixet af Simon Kvamm.

Reumert nomineret i kategorien “Årets kvindelige ensembleskuespiller” i 2021, for sin medvirken i forestillingen Kærlighedens forrykte former på Aarhus Teater.

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SkuespillerSpire
Denne danske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
Artiklen om skuespilleren Nanna Bøttcher kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.