Nationalsport

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Pato er den officielle nationalsport i Argentina.

En nationalsport er en sportsgren eller et spil, som i et givent land har flest udøvere eller tilskuere. Eventuelt kan det også være en sport, der anses for at være en central del af landets kultur.

Selvom der ikke er nogle officielle regler for, hvad der kendetegner en nationalsport, skal de følgende tre krav normalt være opfyldt:

  • Sportens regler er til en vis grad kendt i den brede befolkning.
  • Sporten udøves i det meste af landet.
  • Sporten har historisk set været populær eller oplever netop nu en massiv popularitet.

I visse lande kan en sportsgren eller et spil blive betragtet som nationalsport som følge af en regeringsbeslutning, som det for eksempel var tilfældet med lacrosse i Canada i 1995. I andre lande kan en sportsgrens historie være så lang og traditionsrig, at den betragtes som en de facto-nationalsport. Dette er eksempelvis tilfældet med baseball i USA og sumobrydning i Japan.

Nationalsport i forskellige lande[redigér | rediger kildetekst]

NB. Denne liste skal ikke betragtes som autoritativ og kan debatteres.

Kildehenvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Pato, Argentina’s national sport, pocketcultures.com
  2. ^ "Argentina Decree Nº 17468 of 16 September 1953". Federación Argentina de Pato. Arkiveret fra originalen 11. november 2013. Hentet 16. oktober 2012.
  3. ^ Lowell, John (1992). Ring of Liberation: Deceptive Discourse in Brazilian Capoeira. University of Chicago Press. s. 61. ISBN 978-0-226-47683-4.
  4. ^ "NFL: America's Choice" (PDF). Arkiveret fra originalen (PDF) 8. august 2007. Hentet 2007-08-07.
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.