Nikola Karabatić

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Nikola Karabatić
Nikola Karabatic.jpg
Personlige data
Fulde navn    Nikola Karabatić
Fødselsdato    11. april 1984
Fødested    Niš, Serbien, SFR Jugoslavien
Højde    196 cm.
Position    Venstre back
Klubinformation
Nuværende    Montpellier HB (spærret på ubestemt tid)
Nummer    22
Portal.svg Portal:Håndbold Handball pictogram.svg

Nikola Karabatić serbokroatisk: Никола Карабатић [nǐkɔla karabǎːtitɕ] (født 11. april 1984 i Niš, Serbien, Jugoslavien) er en fransk håndboldspiller af kroatisk/serbisk oprindelse.[1] Han spillede til dagligt for den franske Championnat de France de handball-klub Montpellier HB, men blev 3. oktober 2012, sammen med seks andre nuværende eller tidligere Montpellier-spillere, spærret fra at spille i den franske håndboldliga på ubestemt tid. De er under mistanke i en sag om match fixing og kan se frem til en retssag, hvor straframmen er bøder på en halv million kroner samt fængsel i op til fem år.[2]

I 2005 skiftede han til den tyske Bundesliga-klub THW Kiel, efter 5 år hos Montpellier HB. I sommeren 2009 skiftede han tilbage til hjemlandet og Montpellier HB[3].

I juni 2013 skiftede han til den spanske storklub FC Barcelona.

Karabatić var en del af det franske landshold, der i 2006 blev europamestre efter finalesejr over Spanien. Ved EM i 2008 vandt han bronze, blev delt topscorer sammen med blandt andet danske Lars Christiansen, og blev slutteligt kåret til turneringens MVP. Han blev også olympisk mester med Frankrig i 2008 ved OL i Beijing, og verdensmester i Kroatien ved VM 2009. I 2010 blev det til endnu en Guld medajle ved EM i Østrig. Han kom også med på All-star holdet som den bedste playmaker. Ved VM 2011 blev det til endnu én guldmedalje for Karabatic og det franske landshold, da de slog Danmark med 37-35.

Landsholdstitler[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]