Nougat

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hvid nougat. I Danmark kendes denne variation som 'fransk nougat'.
Wiener nougat, lavet på kværnede hasselnødder. Det er denne variant vi normalt kender som 'nougat' herhjemme.

Nougat er en konfekt lavet af bl.a. sukker eller honning og ristede nødder. Nougat kan være blød til hård og hvid til mørkebrun, alt efter opskriften.

Variationer[redigér | rediger kildetekst]

Der findes tre slags nougat: hvid nougat, brun nougat og Wiener nougat.

Hvid nougat, som stammer fra Montélimar i Frankrig i det 18. århundrede, er lavet af pisket æggehvide og er blød, mens brun nougat (nougatine på fransk) er lavet af karameliseret chokolade og har ofte en mere fast konsistens. Blød nougat stammer fra Italien og er - blød.

Wiener nougat laves uden æggehvider og som regel af sukker, kakaosmør, nødder og kakao. Nødderne er som regel hasselnødder der er kværnet til mel. Det man traditionelt forstår ved nougat i både Danmark og Tyskland, er wiener nougat, mens vi kender den egentlige nougat som fransk nougat.[1][2] I den industrielle produktion erstattes kakaosmørret som regel af et billigere og smagsneuralt fedtstof, som f.eks. hærdet palmeolie.[3]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Fransk nougat Arkiveret 28. juli 2014 hos Wayback Machine Marabou. Hentet 6 august 2014.
  2. ^ Lynn Andersen: Fransk Nougat Arkiveret 8. august 2014 hos Wayback Machine Søndag (1. december 2009). Hentet 6 august 2014.
  3. ^ ODENSE Blød Nougat - Ingrediensliste Arkiveret 26. april 2015 hos Wayback Machine Odense Marcipan. Hentet 6 august 2014


Søsterprojekter med yderligere information: