Ole Ernst

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Ole Ernst
Fødselsnavn Ole Ernst Pedersen
Født 16. maj 1940
København
Død 1. september 2013 (73 år)
København
Hvilested Assistens Kirkegård
Nationalitet Dansk
Beskæftigelse Skuespiller
Institution Skuespillerskolen ved Odense Teater
Forældre Ernst Pedersen og Edith Frost

Ole Ernst (16. maj 1940 i København - 1. september 2013 smst[1]) var en dansk skuespiller. Han var i mange år tilknyttet Det Kongelige Teater. Ole Ernst har indspillet film og modtaget to Bodilpriser for bedste mandlige hovedrolle og var desuden nomineret til en Bodil og en Robertpris.

Han spillede godsejeren, hvis svaghed koster ham alt i filmatiseringen af Gustav Wieds "Fædrene æde Druer": Sort høst fra 1993.

I de populære Olsen Banden-film spillede Ole Ernst rollen som den grønne politiassistent Henning Holm, der hele tiden får forklaret sagernes rette sammenhæng af den rutinerede kriminalassistent Jensen (Axel Strøbye). En af Holms standardreplikker er "Jamen, det er jo ulovligt".

I slutningen af 90'erne blev han berømt som 'vismanden i tårnet' i tv-programmet Fangerne på Fortet.

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Herunder listes enkelte udvalgte film, hvor Ole Ernst medvirker

Herudover har Ole Ernst medvirket i en lang række TV-film og -serier, blandt andet Huset på Christianshavn, Bryggeren, Rejseholdet og Forbrydelsen.

Noter[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpg Artiklen om skuespilleren Ole Ernst kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.