Pole dance

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Formatering
Denne artikel bør formateres (med afsnitsinddeling, interne links o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Broom icon.svg Der er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket muligvis er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres i artiklen.
Question book-4.svg
Stop hand nuvola.svg Maskinoversættelse og/eller tvivlsomt indhold
Denne sides indhold bærer præg af at være en maskinoversættelse og/eller meget dårligt og uklart formuleret (også kaldet "dåsedansk"). Det vurderes at sproget er så dårligt og eventuelt forkert eller til at misforstå, at det bør omskrives eller oversættes på ny. Du kan hjælpe med at oversætte til korrekt dansk i denne og lignende artikler.
Hvis dette ikke sker inden for kort tid, kan en sletning komme på tale.
Se evt. denne sides diskussionsside eller i artikelhistorikken.
Figure de pole dance.jpg

Pole dance er en form for performancekunst, som kombinerer dans og akrobatik omkring en lodret pæl. Kunstformen er begyndt at blive populær[Hvornår?] og dyrkes i form af fitness og en mainstream underholdning. Konkurrencer i pole dance består af en ikke-sexfikseret kombination en række af stilarter og / eller gymnastik.

I pole dance kræves der styrke, smidighed og udholdenhed. Der er inddraget atletiske bevægelser såsom klatring, spins og krops omvendinger og brug af ens lemmer til at side fast. Styrke i overkropen er en nødvendighed, for at kunne udføre de fleste tricks. I dag betragtes pole dance som en anerkendt form for motion og kan bruges som både en aerob og anaerob træning. USA, Europa, Australien og Asien fulgte hurtigt med pole dans og pole fitness klasser, studios, akademier, konkurrence og uddannelse rum åbning på verdensplan

Historie[redigér | redigér wikikode]

Nogle[Hvem?] mener, at historien om pole dancing stammer fra afrikanske stammefolk danse. Kvinderne ville danse rundt om en pæl foran deres kommende mænd. I dansen ville hun vise mænd hvordan hun ønskede at blive tilfredsstillet. En anden form for pole dancing kom i det 12. århundrede med May Pole . Hensigten med dansen var at øge fertiliteten. Kvinder ville danse rundt om en lodret træstang, der skulle være fallisk i naturen. Denne dans blev typisk udført i maj. Siden 1980'erne har dansen pole i stigende grad blevet indarbejdet i striptease, Go-Go eller lap dans rutiner, først i Canada og derefter i De Forenede Stater. I 1990'erne begyndte pole dancing at blive undervist som kunst og brug i fitness-øvelser. Siden da er pole dancing timer blevet en populær form for fritids-og konkurrencesport. K.T. Coates , en berømt konkurrencedygtig pole danser, og den internationale Pole Dancing Federation , er i øjeblikket i gang med en kampagne for at medtage konkurrencedygtige pole dance i OL i 2016.

Kinesisk pole dance[redigér | redigér wikikode]

Kinesisk pole dance er fra før det 12. århundrede og stammer oprindeligt fraIndien, hvor cirkus folk ville bruge en stang, på ca. 3-9 meter i højden. I deres optræden ville de klatre, glide ned , strække og holde positioner, der krævede akut styrke og dygtighed. artisterne ville ofte have brænde mærker på deres skuldre fra udførelserne, som blev deres måde at identificere og have respekt for andre inden for denne kunstart. Til tider optræde de med 2 eller flere kunstnere og pæle , Mændene ville udføre " tyngdekraft trodser tricks ", hvor de springer fra pol til pol , ved ca. tyve meter op i luften . I 1920'erne ville omrejsende cirkus og ekstrashows udnytte pole dancing med en pæl i midten af et telt.