Portal:Sport/Månedens artikel/marts 2008

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Ulrik Wilbek (født 13. april 1958) er alletiders mest succesrige danske håndboldtræner, for øjeblikket træner for det danske herrelandshold. Han har aldrig deltaget i en slutrunde med et dansk landshold uden at få medaljer, og senest blev dette understreget, da herrelandsholdet vandt guld ved EM i 2008 - de første guldmedaljer til et dansk A-herrelandshold nogensinde.

Wilbek var en aktiv sportsudøver som ung, og han var blandt andet på atletiklandsholdet i trespring. Han blev allerede som 27-årig træner for elitehåndboldholdet i Virum-Sorgenfri, og få år senere blev han træner i Viborg HK samt for det danske U-kvindelandshold. På et tidspunkt, hvor kvindelandsholdet var tæt på at blive nedlagt, overtog Wilbek trænerposten, og allerede ved det første mesterskab, VM i 1993, blev det til sølvmedaljer. Efter fem yderst succesrige år vendte han tilbage til VHK, hvor der også blev tid til kommunalpolitik i en grad, så han var på nippet til at stoppe som træner, da DHF tilbød ham stillingen som herrelandstræner. Denne udfordring kunne Wilbek ikke modstå, og igen formåede han at få et hold til at hente medaljer.

Ulrik Wilbek sad i otte år i byrådet i Viborg Kommune for Venstre og var udpeget som partiets borgmesterkandidat, da han blev herrelandstræner. Ved siden af jobbet som træner er Wilbek en efterspurgt foredragsholder samt forfatter til et par bøger om bl.a. ledelse og motivation.

Læs hele artiklen