Prissammenligningshjemmeside

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Prissammenligning)
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Formatering
Denne artikel bør formateres (med afsnitsinddeling, interne links o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg

Prissammenligning i Danmark startede for alvor i 2000, da pricerunner.dk blev lanceret i danmark.[1] Prissammenligning havde på det tidspunkt stor succes specielt i USA men også i flere europæiske lande.

Flere og flere efterfulgte i de kommende år med indtog på det danske marked deriblandt Zoomit (overtaget af Kelkoo i 2000)[2] og Dinpris (overtaget af Eniro i 2006.[3] Fælles for tjenesterne var at de kom fra udlandet og ofte havde venturekapital i ryggen. Flere af dem kom på markedet med store reklame kampagner, og skulle i den grad cementeres på markedet.

Typer[redigér | redigér wikikode]

Generelle tjenester[redigér | redigér wikikode]

De generelle tjenester er typisk dækkende inden for alt og baserer sig på fritekst søgning og i mange tilfælde forskellige muligheder for at filtrere søgeresultatet på baggrund af mærker, modeller, pris o.lign.

Kloner[redigér | redigér wikikode]

De senere år er flere og flere kloner dukket op på det danske marked. Disse tjenester baserer sig på data fra eksisterende tjenester i Danmark primært Kelkoo's data. Typisk leveres data via et API til klonen som viser den samme data blot i anden indpakning.

Nicher[redigér | redigér wikikode]

Niche tjenesterne virker ved at have en meget snæver fokus på et segment, sådan at tjenestens søgning kan gøres helt specifik for brugeren.

Services[redigér | redigér wikikode]

Service tjenesternes fokus er typisk også meget niche præget men udgangspunktet for dem er services som f.eks telefoni, elektricitet, benzin m.fl.

Forretningsmodel[redigér | redigér wikikode]

De fleste prissammenligningstjenester tjener typisk penge per klik de leverer til netbutikkerne, nogle tjenester tillader butikker at oprette sig gratis og nogle tillader udelukkende betalende butikker at være i tjenesten.

  1. Pricerunner's historie http://en.wikipedia.org/wiki/PriceRunner
  2. http://en.wikipedia.org/wiki/Zoomit.com
  3. http://investors.eniro.com/index.php?p=press&s=detail&afw_id=1031985