Redningssvømmer i Danmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Redningssvømmer)
En Lynx-helikopter med redningssvømmer på siden
Redningssvømmer i aktion

En redningssvømmer er en person, der er trænet i at udføre redningsoperationer i såvel kystnære farvande (ligesom en livredder) som også i åbne farvande.

Flyvevåbnets redningssvømmere[redigér | rediger kildetekst]

De fleste danske redningssvømmere er fra flyvevåbnets eskadrille 722, hvor de er en del af personellet i AgustaWestland AW-101 helikopterne, og tidligere i Sikorsky S-61. Redningssvømmerne skal, inden de starter på uddannelsen være fuldt kvalificerede helikopterteknikere og får et 4 ugers kursus hos søværnets frømandskorps, efterfuldt af et 2 ugers førstehjælps/PHTLS-kursus.

Søværnets redningssvømmere[redigér | rediger kildetekst]

Søværnets redningssvømmere er personel fra inspektionsskibene, der er dykkere. De arbejder fra den Seahawk Helikopter (fra Søværnets Helikoptertjeneste) der er stationeret om bord på inspektionsskibet i områderne omkring Grønland, Færøerne og nogle gange også Island. Ud over de 6-10 ugers dykkeruddannelse, ved Søværnets Dykkerskole, får personellet et 2 dages dunker-kursus, hvor de lærer om helikopterstyrt.

Stationstjenesternes redningssvømmere[redigér | rediger kildetekst]

Nogle af de danske redningsstationer (under Kystredningstjenesten i Farvandsvæsnet), har personel der er uddannet til at varetage redningssvømmertjenesten, fra redningsstationernes skibe.

BeredskabetSpire
Denne artikel om beredskabet er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.