Se og Hør

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
logo

Se og Hør er et dansk billedugeblad, der udgives af Aller Press A/S.

Se og Hør udkom første gang i 1939, hvor det hed Det Ny Radioblad. Første gang navnet Se og Hør blev brugt var i 1953. Bladet begyndte nemlig at bringe udsendelsesoversigter fra det nystartede store medie – fjernsynet. I slutningen af 1953 hed bladet så Se og Hør med undertitlen Det Ny Radioblad.

Se og Hør er i dag det største billedugeblad på det danske marked, og sælger omkring 190.000 eksemplarer hver uge. I sin storhedsperiode op igennem 1980'erne og begyndelsen af 1990'erne solgte Se og Hør op mod 350.000 eksemplarer hver uge under ledelse af daværende chefredaktør Mogens E. Pedersen, kaldet mep. Oplaget er dog siden mere end halveret til 148.406 i 2011[1].

Bladets primære konkurrenter er Ude og Hjemme, Her & Nu og Billed-Bladet. I stigende grad har bladet også fået konkurrence fra aviserne. Især formiddagsbladene B.T. og Ekstra Bladet har i dag mere ugebladsstof end tidligere. Ligeledes er både de etablerede tv-stationer samt de nye mindre tv-kanaler begyndt at bruge en større del af deres sendeflade på gossipstof.

Bladet findes også i Sverige og Norge.

Chefredaktører[redigér | redigér wikikode]

Kim Henningsen tiltrådte i juni 2009 som chefredaktør for Se og Hør. Han overtog posten efter Henrik Qvortrup, som i november 2008 forlod jobbet for at blive politisk redaktør på TV2 [2].

Eksterne kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]