Shelly Manne

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Shelly Manne
Shelly Manne omkring 1946
Information
Født Sheldon Manne
11. juni 1920(1920-06-11)
New York City, New York, USA Rediger på Wikidata
Oprindelse USA USA
Død 26. september 1984 (64 år)
Los Angeles, Californien, USA Rediger på Wikidata
Genre Jazz
Har påvirket Chuck Flores
Instrumenter
Trommer

Sheldon " Shelly " Manne (11. juni 1920 i New York City – - 26. september 1984 i Los Angeles USA) var en amerikansk jazztrommeslager.

Han startede oprindeligt med at spille saxofon, men skiftede så til trommer. Manne spillede i 1930'erne og 1940'erne med forskellige swing og danseorkestre.

Han spillede samtidig med små grupper i New York, bl.a. hos Coleman Hawkins. Fik i 1946 sit egentlige gennembrud, da han blev hyret af Stan Kenton til dennes big band , hvor han blev til 1952.

Slog sig ned i Los Angeles i 50'erne og begyndte at spille som studiemusiker bl.a. for Paramount studios; spillede her med musikere som Art Pepper, Jimmy Giuffre , Lennie Niehaus, Bud Shank, Maynard Ferguson, Sonny Rollins, Bill Evans og Hampton Hawes.

Han spillede i trio med pianisten André Previn og bassisten Leroy Vinnegar og lavede en del indspilninger på plademærket prestice. I 1960 åbnede han sin egen natklub Shelly´s Manne-Hole hvor mange store jazzmusikere spillede og indspillede gennem tiden.

Manne-Hole eksisterede til midten af 70 ´erne. Manne formåede til sin død at være en af de mest benyttede studietrommeslagere på Vestkysten I USA i jazzen.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]