Stop Islamiseringen af Danmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Siad)
Stop Islamiseringen af Danmark
Demonstration i Kolding den 13. april 2015 arrangeret af SIAD imod islamisering af Danmark
Generelle informationer
Interesse Islamkritisk
Hjemsted Danmark Danmark
Grundlagt 2005; 19 år siden (2005)
Formand Anders Gravers Pedersen
Medlemmer SIAD opgiver ikke medlemstal ifølge foreningens regler
Medlemsblad Modstandsavisen FEM-I-TOLV
Eksterne henvisninger
siaddk.wordpress.com

Stop Islamiseringen af Danmark (forkortet SIAD) er en dansk islamkritisk forening, hvis erklærede mål det er at standse, hvad foreningen opfatter som en tiltagende islamisering af det danske samfund. Foreningen blev stiftet i 2005[1]

Igennem demonstrationer og andre manifestationer har foreningen gjort sit bemærket i de danske medier. Frem til 2010 var SIAD et politisk parti, som har været opstillet ved forskellige valg, dog uden at opnå valg.

Organisering[redigér | rediger kildetekst]

Formanden for SIAD, Anders Gravers Pedersen, ved demonstrationen ved Århus rådhus, den 23. august 2008, til støtte for de voldsramte grønlændere i Gellerupparken ved Århus. I baggrunden ses talsmanden for SIOE England, Stephen Gash.

Foreningen opfatter sig som en modstandsbevægelse, som den der kæmpede imod den tyske besættelse af Danmark fra 1940 til 1945.[2] SIAD opfatter islam i Danmark som en besættelsesmagt, der skal bekæmpes.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

SIAD stod bag borgerlisten Stop Islamiseringen Af Danmark, som deltog i kommunalvalget i Aalborg i 2005. Listen fik 1172 stemmer.[3] Anders Gravers fik 383 personlige stemmer[4] efter kun 14 dages valgkamp.

I foråret 2007 tog SIAD initiativ til et anti-islamisk netværk, Anti-Jihad Danmark.[5]

SIAD er moderorganisation for SIOE Stop Islamisation Of Europe og SIO-grupperne (Stop Islamisation Of) som består af Stop Islamization Of America, Stop Islamization Of Canada og Stop Islamisation Of India.

SIAD ville i 2008 vise en tegning af Profeten Muhammed til en demonstration i Aalborg, fordi de var trætte af at islamisk ungdom stak ild til skoler og børnehaver, fordi medierne havde vist en muhammedtegning. SIAD ønskede at normalisere forholdet til tegningen, ved at vise den igen og igen. Men Kurt Westergaard, som havde tegnet tegningen, sagsøgte SIAD, SIOE og Anders Gravers for at vise tegningen. Det endte efter flere års retssager med, at Anders Gravers fik en bøde på 150.000 kr,[6] for at vise tegningen, som han dog aldrig gjorde.

Da SIAD ikke måtte bruge Kurt Westergaards muhammedtegning, var det heldigt, at lederen af Stop Islamization Of America, Pamela Geller, pgra. mediernes selvcensur arrangerede en tegnekonkurrence, om hvem der kunne tegne den bedste muhammedtegning. Anders Gravers og SIAD fik copyright på vindertegningen i Europa.

I 2015 ville SIAD straks vise tegningen frem og havde valgt danskernes fornemste bibliotek Den Sorte Diamant, der var kendt for at være progressiv, idet de lader Hizb ut tahrir kønsopdele arrangementer på biblioteket, men SIAD fik afslag på deres ellers godkendte arrangement, da man fandt ud af, hvad det var for nogle tegninger, der ville blive vist.

SIAD fik da en invitation af Fremskridtspartiet til at vise tegningerne på folkemødet på Bornholm. Dette blev forpurret af borgmesteren[7], idet hun gik til folkemødets bestyrelse, som derefter truede Fremskridtspartiet med 5 års karantæne fra Folkemødet, hvis de tillod fremvisningen af tegningerne. På dette tidspunkt havde medierne meldt ud, at de aldrig ville vise tegningerne igen, da det var for farligt for de ansatte på redaktionerne og at man ikke ville udsætte sit personale for fare.

SIAD anmeldte derefter, for ytringsfrihedens skyld, en demonstration på Axeltorv i København, hvor man ville vise tegningerne. LocalEyes var på stedet, men af frygt for terror slørede LocalEyes billederne af Muhammed[8].

SIAD kunne ikke forstå det store fremmøde af politibetjente. Politiet oplyste selv på dagen, at der var udkommanderet 400 betjente samt politiets indsatsstyrke + en helikopter. Det viste sig senere, at Den Hvide Enke fra Islamisk Stat, der stod bag terrorangrebet i Nairobi, havde fået udstedt en fatwa på arrangementet og Anders Gravers[9].

Politik parti[redigér | rediger kildetekst]

SIAD var frem til januar 2010 et politisk parti, derefter overlod man det politiske parti arbejde til Stop Islamiseringen af Europa, der samtidigt blev godkendt som politisk parti i Danmark.[kilde mangler]

SIAD meldte sig i foråret 2015 kollektivt ind i Fremskridtspartiet sammen med blandt andet det nationalistiske parti Frit Danmark - Folkebevægelsen mod indvandring.[10]

SIAD har senere meldt sig ud af dette samarbejde og støtter nu de partier, der vil stoppe islamiseringen af Danmark.

Demonstrationer og manifestationer[redigér | rediger kildetekst]

SIADs demonstration i Aalborg, den 15. marts 2008
Demonstration arrangeret af SIAD den 13. april 2015 i Kolding imod islamisering af Danmark

I 2015 arrangerede SIAD igen en række demonstrationer rundt om i hele landet, foreningen havde ved årets begyndelse meldt ud at den ville arranger en demonstration hver anden mandag hele året.[11]

Efter genindførelse af grænsekontrollen i 2016 mellem Danmark og Tyskland, har SIAD kritiseret kontrollen for ikke at være god nok. Foreningens arrangerede derfor i første omgang demonstrationer ved grænsen, senere i slutningen af september 2016 har foreningen ifølge eget udsagn også selv patruljeret på grænsen. I forbindelse med patruljering af grænsen har foreningens formand udtalt at grænsekontrollen "kun for syns skyld og for at berolige danskerne. Grænsen er pivåben.".[12]

I 2020 genoptager SIAD sine grænsekontroller[13], da Tyrkiets præsident Erdogan lader millioner af flygtninge strømme ind i Europa.

Udgivelser[redigér | rediger kildetekst]

SIAD har en hjemmeside på nettet, kaldet Modstandsavisen FEM-I-TOLV[14]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ https://redox.dk/baggrund/organisationer/danmark/stop-islamiseringen-af-danmark/
  2. ^ "Hvem er SIAD ?". Arkiveret fra originalen 19. februar 2008. Hentet 21. februar 2008.
  3. ^ "Arkiveret kopi". Arkiveret fra originalen 22. december 2019. Hentet 22. december 2019.
  4. ^ https://www.kmdvalg.dk/kv/2005/a369G.htm
  5. ^ "Stop Islamisation Of Europe". Arkiveret fra originalen 5. maj 2007. Hentet 5. maj 2007.
  6. ^ "Arkiveret kopi". Arkiveret fra originalen 4. marts 2021. Hentet 8. marts 2020.
  7. ^ https://www.avisen.dk/borgmester-afviser-muhammed-tegninger-paa-folkemoede_325002.aspx
  8. ^ https://localeyes.dk/73273-2836-anti-islamister-viser-muhammed-tegninger-i-koebenhavn/
  9. ^ https://www.bt.dk/udland/haanede-og-opfordrede-til-angreb-paa-danmark-nu-trygler-is-bruden-sally-om-at-komme
  10. ^ fritdk.dk: Frit Danmark er nu officielt - som selvstændig organisation - en del af Fremskridtspartiet Arkiveret 28. september 2015 hos Wayback Machine, hentet 26. september 2015
  11. ^ Demonstrationer mod islamisering breder sig, b.dk, 7. januar 2015, set 25. september 2016
  12. ^ Siad patruljerer ved grænsen, for at berolige danskerne Arkiveret 26. september 2016 hos Wayback Machine, 25. september 2016, jv.dk
  13. ^ https://jyllands-posten.dk/indland/ECE11985333/graensekontrollen-er-en-myndighedsopgave/
  14. ^ https://siaddk.wordpress.com/

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]

DanskSpire
Denne artikel om en dansk forening eller organisation er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Dansk forening eller organisation