Simon Amstell

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Der mangler kildehenvisninger i denne artikel.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
Question book-4.svg

Simon Amstell er en britisk stand-upkomiker, der var i tv allerede som lille dreng. Han er tv-vært, stand-upper, writer m.m. Han bruger ofte ironi og sarkasme i sin humor. Han var med i serien Grandma's House, som han også var medforfatter til. Serien havde dog kun 6 afsnit. Programmet var en blanding af fiktion og virkelighed.

Simon har længe været åben omkring, at han er homoseksuel og at han er jøde idet han har nævnt det i artikler, sit stand-up materiale samt i Never Mind The Buzzcocks.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Popworld[redigér | redigér wikikode]

Simon blev først kendt som en af værterne på programmet Popworld fra 2000-2006. I programmet blev popstjerner interviewet. I Popworld gik Simon dem han interviewede på klingen, og det er en kendt sag (også fra ham selv), at han fik Britney Spears til at græde i et interview, hvilket han f.eks. selv nævner i programmet Never Mind The Buzzcocks.

Never Mind The Buzzcocks[redigér | redigér wikikode]

Simons helt store gennembrud kom dog, da han blev vært på programmet Never Mind The Buzzcocks i 2006. Han havde inden permanent overtagelse af værtsrollen været gæst flere gange samt været gæstevært en enkelt gang. Programmet opnåede kultstatus i perioden med Simon som vært. Han fortsatte her sin drilske måde at være på. Han lavede jokes og gjorde grin med deltagerne i programmet og havde altid et trick i ærmet. En af gæsterne Preston fra bandet The Ordinary Boys udvandrede fra udsendelsen efter at Simon læste pinlige dele op fra Prestons kones bog. Simon fik dog også sin egen medicin at smage, da en af deltagerne i en udsendelse viste et pinligt klip med Simon fra da han var ganske lille.

Simon annoncerede via sin mail-liste i 2009, at han ville forlade Buzzcocks til fordel for andre projekter.

Awards[redigér | redigér wikikode]

Simon har været BAFTA-nomineret og vundet adskillige priser for sin præstation som vært for Never Mind The Buzzcoks samt skaffet flere priser til programmet:

  • Royal Television Society Award for Best Entertainment Performance
  • 2 British Comedy Awards for Best Comedy Entertainment Personality and Best Comedy Entertainment Series
  • Best Entertainment Programme (Buzzcocks, i perioden med Simon som vært)
  • Never Mind the Buzzcocks blev valgt som 36th best TV show of the decade by The Times (pga Simon)

Stand-up[redigér | redigér wikikode]

Simon er stand-up-komiker og har udgivet dvd'en Do Nothing. Han arbejder ifølge hans hjemmeside på materiale til en tour i 2012.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]