Simon Grønvaldt

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Simon Grønvaldt
Fødsels­dato 30. januar 1991 (33 år) Rediger på Wikidata
Statsborger Danmark Rediger på Wikidata

Noter:

Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Simon Grønvaldt (født 30. januar 1991) er en dansk ishockeyspiller der spiller for Odense Bulldogs. I sæsonen 2008-09 repræsenterede han Kitchener Rangers i den stærke canadiske juniorliga Ontario Hockey League (OHL). Grønvaldts foretrukne position på isen er back.

Grønvaldt fik sin ishockeyopdragelse i Rødovre hvor han debuterede på superisligaholdet i sæsonen 2007-08 i en alder af bare 16 år.

På baggrund af den sæson blev Simon Grønvaldt draftet af OHL-holdet Kitchener Rangers i den såkaldte CHL Import Draft hvor holdene fra de tre store junior-ligaer i Canada fordeler rettighederne til de bedste europæiske junior-spillere imellem sig. Han skrev en tre-årig kontrakt med Kitchener og han skal således spille sæsonen 2008-09 for Kitchener i Ontario Hockey League. Grønvaldt er af NHL's officielle talentspejder-firma Central Scouting Bureau rangeret som den 103. bedste spiller i Nordamerika forud for NHL's draft i 2009 (målmænd ikke medregnet)[1].

Grønvaldt deltog for Danmark ved Junior 20 A-VM i ishockey 2008 hvor det blev til 1 assist i 6 kampe. Grønvaldt deltog ligeledes for Danmark ved Junior 20 B-VM i ishockey i december 2008, hvor det blev til 1 mål og 1 assist i 5 kampe.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Noter[redigér | rediger kildetekst]

SportSpire
Denne biografi om en dansk sportsudøver er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi