Sino Danish Center

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sino-Danish Center for Education and Research (SDC) er et universitetssamarbejde mellem et konglomerat af alle de otte danske universiteter (Københavns Universitet, Copenhagen Business School, Aarhus Universitet, Aalborg Universitet, Syddansk Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Roskilde Universitet og IT-Universitetet i København), Uddannelses- og Forskningsministeriet, det nationale kinesiske videnskabsakademi (Chinese Academy of Sciences (CAS)) og University of Chinese Academy of Sciences (UCAS).

Sino-Danish Center for Education and Research er et led i den kinastrategi, som Anders Fogh regeringen satte i værk i 2008. Hovedformålet var at fremme danske interesser i Kina og opbygge et stærkt samarbejde med Kina inden for uddannelse, forskning og erhvervsliv. I 2010 blev en samarbejdsaftale underskrevet, og i 2012 åbnede SDC dørene for den første årgang af danske og kinesiske studerende. Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik indviede d. 25. september 2017 Industriens Fonds Hus på UCAS' Yanqihu Campus nord for Beijing, som fremover vil være hjemstedet for SDCs uddannelses- og forskningsmæssige aktiviteter.

Beliggenhed[redigér | rediger kildetekst]

SDC's studerende hører til nord for Beijing ved Yanqi søen og den kinesiske mur i byen Huairou. I Danmark har SDC ligeledes et sekretariat, der varetager de danske universiteters interesser. Sekretariatet ligger på Aarhus Universitet, Dalgas Avenue 4, 8000 Aarhus C.

SDC har hjemme i Dansk Industris Fonds Hus på UCAS' Yanqihu Campus.

Uddannelse[redigér | rediger kildetekst]

SDC udbyder i 2018 følgende syv dobbelte kandidatprogrammer:

Naturvidenskabelige uddannelser:

Samfundsvidenskabelige uddannelser:

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


SkoleSpire
Denne artikel om en skole, en uddannelsesinstitution eller uddannelse er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.

Koordinater: 56°10′08.9″N 10°12′00.6″Ø / 56.169139°N 10.200167°Ø / 56.169139; 10.200167