Rebild Bibliotekerne

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Skørping Bibliotek)

Rebild Bibliotekerne er en sammenslutning af biblioteker i Rebild Kommune og består af fire biblioteker og en bogbus. Afdelingerne er beliggende i Støvring, Skørping, Terndrup og Nørager foruden bogbussen, der betjener oplandet.

Bibliotekernes opgave er at fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet. Bibliotekerne er kontaktstyret, hvilket betyder, at der arbejdes med mål og værdier i dagligdagen.

Ved bibliotekerne er der 12 ansatte til at holde alle bibliotekerne i gang.

Bibliotekerne[redigér | rediger kildetekst]

Støvring Bibliotek[redigér | rediger kildetekst]

Støvring bibliotek er hovedbibliotek i Rebild Kommune. Biblioteket står for udlån af mødelokalerne "Ovenpå", der lånes ud til foreninger i kommunen. Sund By har desuden butik på adressen.

Skørping Bibliotek[redigér | rediger kildetekst]

Biblioteket ligger i Kulturstationen, der foruden bibliotek rummer Rebild Kulturskole, Lokalhistorisk arkiv, Turistbureau og Kinorevuen. Biblioteket står for udlejning og administration af lokalerne.

Terndrup Bibliotek[redigér | rediger kildetekst]

Biblioteket er placeret midt i byens handelscentrum lige ved siden af Rutebilstationen og Superbrugsen. Over for ligger Terndrup Medborgerhus, og Terndrup Bibliotek administrerer udlejningen af lokalerne her. I enden af Terndrup Bibliotek ligger Rutebilstationens venteværelse.

Nørager Bibliotek[redigér | rediger kildetekst]

Er beliggende i Kultur- og Medborgerhuset "Kig Ind" i Nørager. Er Rebild Kommunes første selvbetjeningsbibliotek.

Bogbussen[redigér | rediger kildetekst]

Bogbussen er bibliotekets rullende afdeling, som kører ud til 11 byer i Rebild Kommune: Aarestrup, Sønderup, Kirketerp, Øster Hornum, Rørbæk, Ravnkilde, Haverslev, Suldrup, Guldbæk, Blenstrup og Bælum.

Bogbussen, der er fra 2000, er udvendig illustreret af Birde Poulsen og er indvendig indrettet lyst og venligt. Er enmandsbetjent og kræver ikke stort kørekort.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Kinorevuens hjemmeside

Denne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
Denne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.