Skabelon:Reflist/doc

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Skabelonen Reflist bruges til at markere hvor noter lavet med <ref>-tags skal indsættes på en side. Hvis der ikke anvendes nogen parameter vil referencerne placeres i én kolonne hvis der ikke er flere end 10 i alt. Hvis der er flere end 10 referencer i listen, vil de blive anbragt i så mange kolonner på mindst 30 em som vinduesbredden muliggør.

Parametre[rediger kildetekst]

Skabelonens virkemåde kan ændres med disse parametre:

Parameter uden navn eller med navnet colwidth[rediger kildetekst]

Angiver den mindste kolonnebredde med en typografisk enhed, normalt em (oprindeligt bredden af et stort M). Der laves så mange kolonner med mindst den angivne bredde som der er plads til i browservinduet. Der må ikke være mellemrum mellem talangivelsen og enheden. Typiske værdier er:

30em: Hvis der er mange noter
20em: Hvis der bruges forkortede noter, som f.eks. med {{sfn}}-skabelonen

Man kan også angive et tal uden enhed. Det vil i så fald angive det maksimale antal kolonner. Mindstebredden for kolonnerne vil være 30em for op til 2 kolonner, og 25em for mere en to kolonner. Denne mulighed var tidligere den eneste mulighed, men den er nu forældet.

Parameter med navn refs[rediger kildetekst]

Her kan man angive navngivne referencer som så kan bruges ved at indsætte referencens navn i teksten andre steder på siden.

Eksempel:

Nogle oste er gule<ref name="navn1"/> og et flertal af den danske befolkning synes, at ost smager godt.<ref name="navn2"/> Nogle personer foretrækker dog småkager.<ref name="navn3"/>

== Referencer ==
{{reflist|refs=
<ref name="navn1">Referencetekst 1</ref>
<ref name="navn2">Referencetekst 2</ref>
<ref name="navn3">Referencetekst 3</ref>
}}

Parameter med navn group[rediger kildetekst]

Bruges at lave en referenceliste med bestemte referencer. For eksempel vil {{Reflist|group=gruppenavn}} lave en liste med de referencer som har gruppenavn angivet som gruppenavn (<ref group=gruppenavn>).

Parameter med navn liststyle[rediger kildetekst]

Kan bruges til at angive en CSS-listestil. Man kan bruge alle gyldige værdier til CSS-egenskaben list-style-type. Mulighederne er bl.a. decimal (standardværdien hvis parameteren ikke bruges, nummering med almindelig tal), none (ingen nummerering), disc (prikker), decimal-leading-zero (decimaltal med foranstillede nuller), lower-roman (romertal med små bogstaver), upper-roman (romertal med storebogstaver), lower-alpha (nummerering med små bogstaver: a, b, c ...), upper-alpha (nummering med store bogstaver: A, B, C ...)

Se også[rediger kildetekst]

Sporingskategori[rediger kildetekst]

Templatedata[rediger kildetekst]

Dette er denne skabelons TemplateData-dokumentation, som bruges af VisualEditor og andre værktøjer.

Reflist

Denne skabelon viser listen af fodnoter i slutningen af en artikel og giver flere formaterings- and organiseringsmuligheder. Efter tryk på "Gem ændringer" og vender den tilbage til VE læsetilstand, vil du ikke se referencelisten. Efter tryk på "Publisere side" og vender den tilbage til normal læsetilstand vil referencelisten dukke op igen med ændringerne, se T53146.

Skabelonparametre

ParameterBeskrivelseTypeStatus
Columns / Column width1 colwidth

To tilstande understøttes. Første tilstand (forældet): heltal af fast antal kolonner, som referenceliste skal gengives i. Anden tilstand: typografisk måleenhed såsom 'em', der angiver bredden for referencelistekolonnerne, f.eks. '33em'; med mellemrum '33&nbsp;em' godkendes ikke.

Standardværdi
1 hvis færre end 11 referencer; ellers 30em
Strengvalgfri
Liststyleliststyle

Specifiere den stil som bruges i referencelisten; acceptere enhver valid CSS værdi, som er defineret for list-style-type

Foreslåede værdier
none disc circle square decimal decimal-leading-zero lower-roman upper-roman lower-alpha upper-alpha lower-greek armenian georgian
Standardværdi
decimal
Strengvalgfri
Gruppegroup

Gruppe er en identifikator, som begrænser de referencer, der vises. Uden den parameter viser denne skabelon kun referencer uden gruppe-id. Med den gruppe-id angivet, håndteres kun referencer med en matchende gruppe-id.

Strengvalgfri
Liste af referencerrefs

Giver plads til definere navngivet referencer for brug i artiklen. Referencer defineret i dette område vises ikke andet det er brugt et sted i artiklen.

Strengvalgfri