Skabelondiskussion:Bibliotek dk link

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hvad er formålet med denne skabelon, når Wikipedia har en indbygget funktion ("ISBN" efterfulgt af et ISBN-nummer), der automatisk giver de samme muligheder og ikke er begrænset til én enkelt ekstern kilde?

- Kåre Thor Olsen (Kaare) 10. feb 2005 kl. 08:16 (CET)

Den er diskuteret i korte træk på Brugerdiskussion:Erik Bachmann. Personligt mener jeg at den burde helt væk, og i det mindste slet ikke bruges til at lave henvisninger alene på ISBN numre.
-- Bruger:Wegge 10. feb 2005 kl. 08:23 (CET)
..og iøvrigt mener jeg at Karthago bør ødelægges... Argumentation udbedes - tak.
Den eksisterende linkning på ISBN er et uoverskueligt miskmask af henvisninger fordelt efter udgivelsesland. Det giver altså ikke nogen mening at skulle søge oplysninger om en bog udgivet i USA via amerikanske hjemmesider, når den samme bog findes på det lokale folkebibliotek - eller hos den lokale boghandel. Hvorfor ikke linke direkte til den mest logiske ressource først? Og naturligvis checker man at linket virker inden man lægger det på artiklen.
Mit mål med denne skabelon er at lave et generelt link til bibliotek.dk efter de anvisninger som DBC selv har lavet for linkning. Det er ikke blot søgning på ISBN (som jo ikke er entydig for titel!) men også bredere søgninger på biografier eller emner.
--Erik Bachmann 14. feb 2005 kl. 01:32 (CET)
Der er vist noget du har misforstået. Hvorfor tror du at du skal søge efter engelske bøger i de engelske henvisninger?
Du kan da bare søge i de danske.
Hvis du har problemer med det, eller noget ikke er forklaret tydeligt nok, eller ser rodet ud, så ret det venligst til.
Og hvad gør iøvrigt biblioteket til den mest logiske ressource?
Hvis jeg nu for eksempel har for vane altid at gå i boghandlen og købe mine bøger, hvorfor skal jeg så påtvinges et ubrugeligt link til biblioteket?
For mig at se er det nuværende system med link til alle udlånere/forhandlere langt at foretrække. Alle er iøvrigt velkommen til at tilføje nogle flere udlånere/forhandlere, hvis de kender nogen hvor man kan søge online på ISBN nummer.
Som sagt andetsteds mener jeg ikke denne skabelon har nogen berettigelse som søgning på ISBN nummer, men kan måske bruges til andre søgninger på forfatter, titel og lignende.
--Christian List 15. feb 2005 kl. 05:13 (CET)

Er den stadig nødvendig, man kan vel bruge Wikipedia:Bogkilder. Jeg kan godt se hvad man vil, men f.eks. med Erik den Røde, ender man så ikke i fremtiden med en masse ligegyldig pladder som "Tante Tuts Erik den Røde-småkager - lær at bag' dem selv"? TherasTaneel (diskussion) 26. sep 2013, 16:19 (CEST)

Under alle omstændigheder skal den ændres så den virker og henviser til den nye hjemmeside. TherasTaneel (diskussion) 1. mar 2015, 17:44 (CET)