Skabelondiskussion:Infoboks computerspil

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg har valgt at ændre "kravspecifikation" til "systemkrav", da jeg mener at det er det der oftest bliver brugt (b. la. bag på spil-æskerne). --Lhademmor 17. feb 2006 kl. 20:58 (CET) Jeg har ændret layoutet en smule, så skabelonen nu ligner projektets øvrige infobokse. --Pred (diskussion) 23. apr 2006 kl. 23:42 (CEST)

Ændre infoboksen[rediger kildetekst]

Jeg har taget mig den frihed at prøve at ændre layoutet på infoboksen, da den ikke ligefrem var alt for køn før.
Samtidig har jeg 'skjult' "systemkrav", da den ofte bruger meget plads plads.
Ydermere har jeg tilføjet en parameter til "serie", da jeg synes sådan én manglede.
Hvis i er utilfredse med ændringerne er i selvfølgelig velkomne til at gendanne den forrige.
~ Mads Ren`ai 4. sep 2008, 11:41 (CEST)

Er meget tilfreds med ændringerne. --Zor 4. mar 2009, 10:25 (CET)

Billed-delen ser ikke ud til at virke, idet den ikke viser noget lige meget hvad jeg skriver til den. TherasTaneel (diskussion) 6. jul 2013, 05:09 (CEST)

Infoboks computerspil
Hvor virker det ikke ?


-- Mvh PHansen (diskussion) 6. jul 2013, 09:41 (CEST)

Jeg tror at TherasTaneel har forsøgt at indsætte en af de billeder, de bruger i artiklerne på engelsk Wikipedia, og som er uploaded lokalt der. Dansk Wikipedia benytter ligesom de fleste andre sprog den fælles database Wikimedia Commons, og billeder, der er uploaded der, kan uden videre bruges på alle sprog. Imidlertid er det ikke tilladt at uploade plakater, covers og screenshots af computerspil, film, tv-udsendelser, cd'er osv., da de er omfattet af ophavsret. Imidlertid opererer lige engelsk Wikipedia med et amerikansk begreb, der hedder fair use, som gør at de alligevel kan benytte den slags billeder på visse betingelser. Disse billeder er som nævnt uploaded lokalt der og kan derfor ikke benyttes på andre sprog. Det skal ses i sammenhæng med, at mange andre lande ikke opererer med fair use, hvorfor den slags billeder ikke kan tillades. --Dannebrog Spy (diskussion) 6. jul 2013, 11:04 (CEST)
Selvfølgelig - tak, skulle jeg have vist. Men hvad med beskyttelsestiden for sådanne filer? Da de for det meste, går jeg ud fra, er ejet af et firma og ikke en person som sådan, gælder der så en eller anden slags "evigheds-ophavsret" istedet for de 70 år, med mindre altså man får en skriftlig tilladelse fra ejeren? TherasTaneel (diskussion) 6. jul 2013, 16:11 (CEST)
Reglerne afhænger i første række af, hvor værket stammer fra, for der er visse forskelle landene imellem. For amerikanske værker gælder, at reglerne er blevet ændret flere gange i tidens løb, men her kan vi heldigvis se bort fra de ældre bestemmelser. Så gælder ophavsretten 70 år fra ophavsmandens død, ved flere ophavsmænd dog 95 år efter offentliggørelsen eller 120 år fra skabelsen afhængig af hvilken periode, der udløber først. Da computerspil normalt laves af flere personer, gælder de sidstnævnte bestemmelser her.
Den danske lov om ophavsret fastsætter som udgangspunkt, at ophavsretten gælder til og med 70-året for opavsmandens død, ved flere ophavsmænd længstlevendes. Er ophavsmanden ukendt gælder beskyttelsen til og med 70-året for offentliggørelsen (§ 63). Om edb-programmer hedder det dog, at rettighederne overgår til arbejdsgiveren (§ 59). Computerspil er ikke nævnt specifikt, men mit skøn som lægmand er, at enten skal man vente til efter 70-året for offentliggørelsen eller også som ved film til efter 70-året for forfatters, instruktørs og komponists død.
Generelt gælder at både amerikansk og dansk ret går ud fra, at værker er skabt af fysiske personer. Virksomheder mv. kan godt stå som udgiver og ejer af rettigheder, men tidspunkterne for deres stiftelse og ophør har ingen betydning. Her regnes kun med om skaberne er levende, alternativt hvornår de er døde, og hvornår værket er skabt og offentliggjort. Desuden gælder nok så væsentligt, at ophavsretten altid gælder automatisk, uanset om den er påberåbt eller ej.
Angående at spørge ejeren af ophavsretten, så er du naturligvis velkommen. Men vær opmærksom på at en evt. tilladelse ikke kun skal gælde for visning her på Wikipedia. Den skal også gælde fri og uindskrænket brug og redigering, herunder kommercielt og uvedkommende. Det er mange ikke indforståede med, hvorfor vi som regel ikke har billeder af computerspil, film mv. --Dannebrog Spy (diskussion) 7. jul 2013, 22:18 (CEST)

Følgende parametre vises pt. ikke: "udgivet", "seneste_version" og "genre". TherasTaneel (diskussion) 6. dec 2016, 21:37 (CET)

Er nu rettet, men hvornår er spil begyndt at skrive blogs, have en facebook-side eller Twitter-konto? TherasTaneel (diskussion) 1. feb 2017, 16:17 (CET)
Jeg kan godt slette dem, man jeg har da set at spillene har grupper hvor spillefans samler sig, eller at udvikler udsender beskeder gennem twitter. Jeg mente at det var en service. Men hvis det ikke er ønsket, så kan de fjernes!  •   Rodejong   💬 ✉️ 1. feb 2017, 19:06 (CET)
De bør blive som valgmuligheder, det er rimeligt normalt for spil at have Twitter-konti/Facebooksider:
Det er typisk spil som opdateres løbende der har konti, så er det da en god ide at have dem i infoboksen. Mvh. InsaneHacker (💬) 1. feb 2017, 19:49 (CET)
Så længe det sikres, at det er virksomhederne som står bag, der skal ikke linkes til fansites. TherasTaneel (diskussion) 1. feb 2017, 19:56 (CET)
Hvad så med YouTube? Visse giver guides ved større ændringer etc. TherasTaneel (diskussion) 1. feb 2017, 20:12 (CET)
Det skal kun være officielle links, ingen fan cruft. Det bliver heller ikke tilladt på Wikidata.  •   Rodejong   💬 ✉️ 2. feb 2017, 05:24 (CET)