Skabelondiskussion:Infoboks land

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Diskussionside fra {{Infoboks land2}}[rediger kildetekst]

Flytteforslag: Skabelon:Infoboks land2

Se evt. på Wikipedia:Flytteforslag

Efter en massiv indsats fra blandt andre Bruger:Gorbi og Bruger:PHansen er {{Infoboks land2}} ikke alene blevet konverteret til at benytte {{Infoboks}}, men har også erstattet den gamle {{Infoboks land}} på alle sider i artikelnavnerummet. Derfor kan vi nu en gang for alle få den flyttet over således at vi slipper for det bizarre 2-tal i skabelonnavnet. De eneste steder den gamle {{Infoboks land}} er indlejret (og dermed vil blive påvirket af overskrivningen) ser ud til at være i brugersandkasser, så gamle diskussioner burde ikke blive påvirket af flytningen. Jeg opretter for god ordens skyld et flytteforslag her, da der er tale om en meget benyttet skabelon. --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 3. jan 2017, 14:10 (CET)

Konklusion:
Skabelonen er nu flyttet til {{Infoboks land}}. --SimmeD (diskussion, bidrag) 22. mar 2017, 11:31 (CET)

Jeg er irriteret over at overskriften Officielle sprog med flere ikke er venstrestillet. Se evt. Grønland.--Lena Dyrdal Andersen 24. apr 2010, 22:26 (CEST)

Er der nogen mulighed for at konvertere denne infoboks til at anvende {{Infoboks}}? Jeg kunne godt overveje at gøre det selv, men vil ikke komme til at ødelægge noget utilsigtet. --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 15. jul 2016, 19:50 (CEST)

God ide. Det kunne være ide at sammenskrive det med Skabelon:Infoboks land. Det er et sæt af oplysninger, som er forskellig. Jeg har lavet en skabelon, som kan bruge til at konvertere imellem de 2 skabeloner: {{Infoboks land/konvertere}} --Steen Th (diskussion) 15. jul 2016, 22:34 (CEST)
Jeg fatter ikke forslaget, men hvis det betyder vi slipper af med den infoboks der hedder Skabelon:Infoboks land vil jeg være meget taknemmelig. På nogle få landeartikler har jeg konverteret til Infoboks land2, men gav op. Manuelt tager det mindst ½ time pr. land. mvh Per (PerV) (diskussion) 15. jul 2016, 22:40 (CEST)
PerV: Du kunne prøve min konverteringsskabelon... Vi kan også bruge metoden på andre skabeloner som skal konverteres. --Steen Th (diskussion) 15. jul 2016, 22:48 (CEST)
@Steenth: Jeg forstår ikke et ord af det. Hvordan skal jeg gøre? mvh Per (PerV) (diskussion) 15. jul 2016, 23:28 (CEST)
@PerV: Jeg rettet lidt i tekst på skabelon og der kommet mere forklaring. Teknikken er at bruge skabelonssubstitution til det. --Steen Th (diskussion) 20. jul 2016, 20:32 (CEST)

@Metalindustrien:, @Steenth:, @PHansen: Så er alle Skabelon:Infoboks land på landeartiklen rettet med {{subst:Infoboks land/konvertere. Jeg gider ikke at rette i alle de interne wikipediasider. Hvis det skal gøres, skal jeg ihvertfald have besked. mvh Per (PerV) (diskussion) 21. jul 2016, 16:03 (CEST)

Dejligt, tak PerV! Nu kan landeartiklerne endelig ses med mobilvisning uden fejl i visningen. Mvh. Kartebolle (diskussion) 21. jul 2016, 17:14 (CEST)
Så er spørgsmålet hvorvidt vi skal tromle den oprindelige infoboks land ned? Det stemmer jeg umiddelbart for - skabeloner udvikler sig jo naturligt all the time, så hvis nogle gamle diskussioner bliver forvirrede på grund af det så er det bare surt show --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 21. jul 2016, 17:56 (CEST)

@Metalindustrien: Jeg aner ikke hvad du mener med "Er der nogen mulighed for at konvertere denne infoboks til at anvende {{Infoboks}}" Men er det ikke nu, at den der nye "infoboks land" skal laves, nu er navnet jo ledigt, så kan vi sætte "infoboks land2" til udfasning. Hvis vi bare har en konverteringsskabelon, er det jo ingen problem at overføre dataene til den endelige "infoboks land". mvh Per (PerV) (diskussion) 21. jul 2016, 19:57 (CEST)

@PerV:, vi forsøger at få alle infoboks-skabeloner til at blive bygget op ved hjælp af {{Infoboks}} (altså en skabelon-i-en-skabelon), for at sikre en ensretning i kodningen af infobokse. Det vil lette fremtidig vedligeholdelse enormt (infoboksene har længe været et miskmask af forskelligt kode, og flere af dem har bl. a. været ulæselige på mobilenheder af den grund). Bruger:Steenth har lavet en liste over hvilke infobokse der mangler, omend den allerede er lidt forældet (jeg har omskrevet én). Kunsten er at bygge den nye, {{Infoboks}}-kompatible skabelon op fra bunden af på en måde så den er kompatibel med alle de parametre der er i den nuværende {{Infoboks land2}}, og det er hulens svært (i hvert fald for mig). Måske kan man lave en konverteringsskabelon á la den du brugte til at konvertere fra land til land2, men først skal den {{Infoboks}}-kompatible, "nye" landeinfoboks jo laves --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 21. jul 2016, 20:04 (CEST)
@Metalindustrien: Tak for forklaring, jeg tror jeg bare vil lade som om jeg blev klogere ;) Men det var lidt i den retning jeg havde regnet med. Altså 1. prioritet er at få lavet ny infoboks land, det tager den tid det gør, bare det bliver ok. 2. prioritet, erstatte infoboks land2 med infoboks land.
Kan der ikke laves et projekt, eller et eller andet, hvor alle kyndige kræfter kan blive inddraget? Jeg kunne forestille mig både du, @Steenth:, @PHansen:, @EileenSanda: andre vil sikkert dukke op i processen. Ihvertfald synes jeg en ny {{Infoboks land}} har høj prioritet. Med den udfasede Infoboks land, lignede landeartiklerne noget katten havde slæbt med ind. Den nuværende land2 er ok, men lad os nu få grebet om ondets rod, og få opgaven løst fremadrettet. mvh Per (PerV) (diskussion) 21. jul 2016, 20:35 (CEST)
@PerV: et centralt koordineret WikiProjekt synes jeg lyder som en RIGTIG god idé!! --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 21. jul 2016, 20:36 (CEST)

@Metalindustrien:, @Steenth:, @PHansen: kan en af jer så ikke i det mindste "lægge kølen" til WikiProjektet, jeg er sikker på at I sikkert skal være med. Det kan vel annonceres på landsbybrønden. mvh Per (PerV) (diskussion) 21. jul 2016, 21:13 (CEST)

@PerV: Projektet er oprettet: Wikipedia:WikiProjekt Skabeloner. Den er igang og jeg synes at infoboks er naturlig del af den. Oprettelsen er kommet ud fra en debat på landsbybrønden, men annonceringen er endnu ikke kommet. --Steen Th (diskussion) 21. jul 2016, 22:30 (CEST)
Kommentar til planer om omdannelse af {{Infoboks land2}}

Inden nogen bruger en masse tid på at forsøge at omdanne {{Infoboks land2}} til brug af label/data efter model af {{Infoboks}}, synes jeg det er værd at fundere over hvorfor mon englænderne ikke har gjort det allerede, idet de skriver på deres tilsvarende skabelon en:Template:Infobox country:

"This template may be suitable for conversion to use {{Infobox}} as a base."

Jeg har ikke kunnet finde nogen sprogversion der har omdannet. Snarere ser det ud til at de − som Bruger:Gorbi i 2009 − har hentet kode fra den engelske og tilpasset den. Den første danske version indledes med følgende tekst på engelsk: "Please note: Throughout this template, code used to define table rows and cells is HTML, not wikicode. ..."
Hvis nogen alligevel påbegynder en omlægning, må der oprettes både en {{Infoboks land2/sandkasse}} og en {{Infoboks land2/testcases}} så det er muligt løbende at se om anstrengelserne i det mindste giver et resultat lige så godt som det gamle og ikke blot en dårligere erstatning.

Jeg har testet et par stykker med linket 'Mobilvisning' nederst på artikelsiderne − fx Mexico − og har ikke kunnet se noget mistænkeligt.

Mit bud på et svar er derfor, at det er bedst at sætte {{Infoboks land2}} om bag i prioriteringskøen og i stedet lede efter noget vigtigere at forbedre. Det bør dog nok fremgå her på Wikipedia:WikiProjekt Skabeloner hvilke tiltag der er vigtige og hvilke der godt kan vente. Der er vist kun fem skabeloner med 'hiddenStructure' tilbage.
-- Mvh PHansen (diskussion) 22. jul 2016, 10:43 (CEST)

Jeg er ganske enig i PHansens betragtninger. Så længe det virker, er der ingen grund til at bruge tid og energi på at lave det om. Lad os i stedet få konverteret de sidste infobokse som ikke virker ved mobilvisning, og i øvrigt konvertere efterhånden som der alligevel opstår behov for ændringer. Mvh. Kartebolle (diskussion) 22. jul 2016, 11:47 (CEST)
Det passer mig sådan set udmærket at skippe {{Infoboks land2}} for nu (det er mig der har rodet med den). Det er sandt at den bruger en gigantisk mængde HTML-kode, og nogle af delene - f.eks. våbenskjold og flag side om side - ser ikke ud til at kunne proppes i {{Infoboks}} uden noget smart hack. Min midlertidige løsning - der kan ses in action nederst her - var at lave <table>-tags for de pågældende, hvilket måse er lidt et skråplan. Whatever the case så pauser jeg den for nu --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 22. jul 2016, 11:51 (CEST)
Nå, jeg begynder at overveje at genoptage arbejdet med konverteringen, for den nuværende HTML-spaghettikode gør det næsten umuligt at tilføje nye dele til infoboksen (aktuelt ville jeg gerne have et afsnit hvor man kunne se hvilke tidligere stater som den aktuelle stat deler territorie med - lidt som man kan gøre nederst i {{Infoboks tidligere land}} - men det er næsten umuligt for mig at gennemskue hvad der foregår i den nuværende kode (jeg prøvede at rode med det på Skabelon:Infoboks land2/sandkasse, hvis nogen har lyst til at hjælpe med den implementering) --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 22. aug 2016, 17:03 (CEST)
Jeg har oprettet en Skabelon:Infoboks land2/testcases hvor man med "Side by side comparison" kan følge udviklingen i Skabelon:Infoboks land2/sandkasse og sammenligne med den eksisterende kode. Der er indsat et eksempel med Somalia, og der kan jo tilføjes flere og andre typer eksempler.
-- Mvh PHansen (diskussion) 22. aug 2016, 18:10 (CEST)

Konverteringen med {{subst:Infoboks land/konvertere

@Steenth:/@Rmir2:/@PHansen:/@Metalindustrien:/@EileenSanda:/@Kartebolle: Konverteringen har, så vidt jeg kan se, placeret det danske navn på landene fra Skabelon:Infoboks land under parametret "| almindeligt_navn". Eftersom det ikke vises i infoboksen, er der nu intet dansk navn i infoboksen. Kan det løses ved at rette i Skabelon:Infoboks land2, eller skal det rettes manuelt i alle artikler? mvh Per (PerV) (diskussion) 22. jul 2016, 13:43 (CEST)

Jeg har ikke lavet skabelonen, men jeg antager at det er tilsigtet. "almindeligt_navn" vises ikke direkte, men bruges til at danne links og tekster som f.eks. "almindeligt_navns flag", "almindeligt_navns beliggenhed" og "almindeligt navns demografi". Det gør den i øvrigt forkert for lande hvis navn ender på -s, -x eller -z hvor der skal bruges en apostrof for at markere genitiv (f.eks. Schweiz). (Det kan i øvrigt forholdsvist nemt rettes med brug af {{Genitivendelse}} eller {{Genitiv}}. Mvh. Kartebolle (diskussion) 22. jul 2016, 14:16 (CEST)

Arealet vises ikke helt rigtigt i mange artikler. Fx vises arealet som 301,338 i Italien, altså med komma i stedet for punktum som tusindtalsseparator. Det skyldes, at skabelonen bruger funktionen formatnum, der kun virker korrekt hvis argumentet (arealet) er uden tusindtalsseparator (uden punktummer), fx virker det på denne måde i Tyskland og cirka 50 andre. Det vises dog også rigtigt, hvis argumentet anvender kommaer, se Danmark (kommaer ombyttes altså med punktummer og omvendt). Det er lidt forvirrende. Man kunne løse problemet ved at fjerne formateringsfunktionen fra skabelonen, så arealparameteren behandles ligesom de andre parametre, fx som befolkningstal_anslået, men så er der omkring 60 artikler, der skal rettes (dem ligesom Tyskland og Danmark). Man kunne også benytte formatnum to gange, første gang med den ekstra parameter R, der bevirker at eventuelle punktummer fjernes, inden de indsættes igen, altså: {{formatnum:{{formatnum:areal|R}}}}. Så ville man kun skulle rette i de cirka 10 artikler, der bruger komma (fx Danmark). Jeg foreslår sidstnævnte løsning. De forskellige antal af berørte artikler som jeg har nævnt her er måske ikke helt korrekte, fordi jeg ikke har så meget erfaring i avancerede søgninger og regulære udtryk. --Weblars (diskussion) 20. aug 2016, 20:38 (CEST)

Jeg foreslår en skabelon som omdanner "123 456", "123.456", "123,456" til "123.456", og varianter med decimalkomma som "123 456.78", "123 456,78", "123,456.78" og "123.456,78" til "123.456,78". Det kan gøres med få linjer Lua. Jeg kan sikkert nå det i morgen. Mvh. Kartebolle (diskussion) 20. aug 2016, 20:50 (CEST)
Ja, det lyder som en optimal løsning.--Weblars (diskussion) 21. aug 2016, 07:41 (CEST)
{{Formattal}} skulle kunne klare opgaven såfremt der ingen steder bruges mere end 2 decimaler. Hvis 3 decimaler tillades, kan man ikke vide hvad "123,456" og "123.456" betyder. Mere end 3 decimaler regner jeg for urealistisk. Mvh. Kartebolle (diskussion) 21. aug 2016, 16:01 (CEST)
Der var nogle tilfælde (ca. 6 tror jeg) hvor der blev brugt andet end talværdier i areal-parameteren eller hvor der var tilføjet tekst til tallet. {{Formattal}} sender værdien tilbage uændret i disse tilfælde, og placerer siden i Kategori:Sider med tal hvis format ikke kendes af formattal. De er nu rettet af Perv. Ellers ser det ud til at fungere. Mvh. Kartebolle (diskussion) 21. aug 2016, 17:32 (CEST)
Refparameter: Kan der ikke indsættes et ekstra parameter med mulighed for at indsætte ref til arealet samt evt. årstal for arealet. Som det er nu, med formateringen af talene, tilter en ref på arealet infoboksen. Iøvrigt har vi nogle tal "areal_størrelse" stående i nogle landeartiklers infobokse. Hvad gør de godt for? Jeg aner ikke hvad talene betyder, eller hvor de kommer fra? mvh Per (PerV) (diskussion) 21. aug 2016, 18:56 (CEST)
Ja, man kunne godt oprette en ekstra parameter, fx areal_ref, men jeg synes den skulle høre til skabelon Infoboks land2 og ikke den nye formattal. Man kunne placere referencen efter parentesen med landets position i forhold til resten af verdens lande (der efterfølger arealet). Den underlige parameter areal_størrelse angiver, hvor der linkes til, hvis man klikker på arealtallet. For Italien er det "1 E11 m²".--Weblars (diskussion) 22. aug 2016, 09:29 (CEST)

Skabelonens anvendelse[rediger kildetekst]

Se eksempel på anvendelse i artiklen om Danmark, og se desuden Wikipedia:Prototype for landeartikler.

- Kåre Thor Olsen (Kaare) 26. jul 2005 kl. 20:26 (CEST)

Kendte problemer[rediger kildetekst]

  • E og W i koordinatet for hovedstaden oversættes ikke til Ø hhv. V (eller hvad vi bruger på dansk) - hvordan løses dette?
  • Der henvises til forskellige artikler, som ikke er oprettet endnu. Hjælp mig gerne med at oprette dem (artiklerne kan oversættes og tilpasses fra en:).
  • Nogle ledetekster kunne trænge til bedre formuleringer - hjælp gerne til, særligt hvis jeg har brugt et helt forkert udtryk på dansk. Lad være med at ændre "variabelnavne" uden også at ændre dem i artikler, der anvender denne skabelon.

- Kåre Thor Olsen (Kaare) 8. jul 2005 kl. 13:38 (CEST)

Hvilket herligt initiativ!! :-). Landeartiklerne trænger virkelig til en standardiseret skabelon. Har følgende kommentarer:

  1. Det bør vel som minimum hedde nationalt motto. Hedder det nationalt motto eller nationalt valgsprog (er valgsprog kun for monarker?), kunne vi vedtage en standard?
  2. Det med f.eks. "13." for f.eks. "13. største befolkning i verden" fungerer ikke særlig godt på dansk, det virker bedre på eksempelvis engelsk "13th". Skulle vi skrive "13. største" eller "nr. 13" eller "rangerer som nr. 13"??
  3. Purcharsing Power Parity (PPP) på engelsk hedder købekraftsparitet på dansk. Det er for mig at se rigeligt at lave en fodnote til BNP herom i stedet for at skrive "købekraft" eller "købekraftsparitet".

MVH Hede2000 8. jul 2005 kl. 14:23 (CEST)

Du er velkommen til at ændre skabelonen. Ændrer du variabelnavne, så husk at rette dem i Mexico (og andre artikler der måtte bruge skabelonen).
Hvad angår placeringer på lister, er "nr. 13" nok den bedste (korteste) mulighed.
- Kåre Thor Olsen (Kaare) 11. jul 2005 kl. 07:24 (CEST)
Nu har jeg ændret skabelonen jf. dine kommentarer.
Mht. "købekraftsparitet", så synes jeg en fodnote derom kan stå i artiklen Verdens landes BNP (når denne er blevet oprettet).
- Kåre Thor Olsen (Kaare) 13. jul 2005 kl. 08:21 (CEST)
  • Punktlister

Vedr. punktlisterne under uafhængighed, areal, indbyggertal og især under BNP: Man kan ikke være sikker på, at beskrivelsen til venstre og tallet til højre står over for hinanden. På min skærm fylder "1.064 billioner dollar (nr. 13)" (ud for BNP, Total) 2 linjer, så de "10.090 dollar (nr. 66)" derunder står ikke over for BNP, Pr. indbygger. Er der nogen der kan lure, hvordan det kan løses? -Fred Bradstadt 16. jul 2005 kl. 14:56 (CEST)

Et $-tegn som erstatning for "dollar" kunne måske løse det, men dog vil det ikke være et godt valg vedr. Mexico, der bruger tegnet som repræsentation for deres peso, og hér er der tale om US-dollar. Måske kan "billion" forkortes (er "bio." en kendt forkortelse?) eller man kan bruge HTML-kommandoen "nowrap" i selve skabelonens tabel (jeg ved dog ikke om Wikipedias system kender den kommando - prøver at undersøge det). - Kåre Thor Olsen (Kaare) 19. jul 2005 kl. 08:35 (CEST)
"USD" i stedet for "dollar" løser problemet – i min browser, med min opløsning, for Mexico. Det er jo ikke til at sige om det duer som generel løsning. Jeg hælder til også at forkorte med "billion" med "bio." -Fred Bradstadt 19. jul 2005 kl. 09:29 (CEST)
Tak! "USD" burde jeg have tænkt på; jeg indfører det som "bio. USD", så der også er en forklaring på den muligvis uautoriserede forkortelse for billion. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 19. jul 2005 kl. 09:40 (CEST)
Sådan, Kåre! Det er blevet meget finere nu. Jeg kan ikke umiddelbart finde på mere at brokke mig over :-) -Fred Bradstadt 19. jul 2005 kl. 10:36 (CEST)

SuperSeje SkabelonSkræddere Søges[rediger kildetekst]

Ønsker du dagens udfordring, så se her:

Skabelon:Infoboks land er flot og fungerer overordnet rigtig godt. Jeg har med tiden omkonverteret en del tabeller m.m. i landeartiklerne til denne skabelon, og er på min vej faldet over følgende, som med fordel måske kunne tilpasses, så skabelonen blev helt perfekt. Hvis der var nogen, der kunne hjælpe, ville det være herligt, min forstand rækker nemlig ikke så langt.

Det drejer sig om:

1. Variabel billedstørrelse

I toppen af infoboksen linker man til et flag og et nationalvåben på commons. Flagene og især nationalvåbnene har dog i commons-udgaverne svingende billedstørrelser. Det kan give for store billedstørrelser - hvis man f.eks. prøver at indsætte Norges nationalvåben (billede:Norway coa.png), får dette en forholdsvis stor størrelse i infoboksen, hvilket ikke er pænt. Er der mulighed for en feature, så man manuelt kan ændre billedstørrelsen?

Nummer 1 tror jeg ikke helt jeg forstår... Skabelonen sætter jo flagets hhv. våbenets bredde til 125px hhv. 110px... hvordan kan det så blive for stort? --Fred Bradstadt 22. mar 2006 kl. 23:16 (CET)
Hmm, ja det lyder måske mærkeligt. Prøv at se landeartiklen om Danmark - her er nationalvåbenet markant større end flaget. Af æstetiske årsager kunne våbenet måske nedskaleres, så dets størrelse var i bedre proportion med flaget. Fænomenet opstår vist, hvis våbenet er meget aflangt på den lodrette led. Muligvis er dette bare en smagssag, og nok ikke særlig akut. VH Hede2000 24. mar 2006 kl. 12:51 (CET)

2. Manuel linknavngivning

  • Ejefald

Som udgangspunkt navngives linkene i infoboksen til X's flag, X's nationalvåben og X's demografi automatisk ved at landets navn tilføjes et s. Det fungerer fint de fleste steder, men ikke i de tilfælde, hvor landets navn i sig selv ender på et s eller z. I artiklen om Mauritius har jeg løst problemet ved at kalde landet for Mauritiu, så linket til flaget genereres som "Mauritius flag". I artiklen om Schweiz kom linket til at hedde "Schweizs flag". Er der mulighed for en feature, så man manuelt kan ændre linknavnet?

  • Nationalvåben

Nogle landes nationalvåben hedder ikke nationalvåben, men noget andet. F. eks. hedder det USA's store segl. Er der mulighed for en feature, så man manuelt kan ændre linknavnet?

Den manuelle måde at omgå problemerne i pkt. 2 er naturligvis redirects - det bliver ikke nødvendigvis godt, men det kan sikre at folk kommer det rigtige sted hen. Og naturligvis vil vi hellere have noget, der både er pænt *og* korrekt *og* som virker, end noget, som bare virker. --Palnatoke 22. mar 2006 kl. 21:20 (CET)
Helt enig. Redirects kan sikre, at man havner i den rigtige artikel. Korrekte titler ville dog være rigtig professionelt. Hede2000 22. mar 2006 kl. 22:11 (CET)
Nummer 2 kan løses med if-skabelonen. I skabelonen ændres
{| style="background: none;"
|- align=center
| {{border|[[billede:{{{billede_flag}}}|125px|{{{almindeligt_navn}}}s flag]]}}
| [[billede:{{{billede_våbenskjold}}}|110px|{{{almindeligt_navn}}}s nationalvåben]]
|- align=center
| <small>([[{{{almindeligt_navn}}}s flag|Flag]])</small>
| <small>([[{{{almindeligt_navn}}}s nationalvåben|Nationalvåben]])</small>
|}
til
{| style="background: none;"
|- align=center
| {{border|[[billede:{{{billede_flag}}}|125px|{{if|test={{{genitivt_navn}}}|then={{{genitivt_navn}}}|else={{{almindeligt_navn}}}s}} flag]]}}
| [[billede:{{{billede_våbenskjold}}}|110px|{{if|test={{{genitivt_navn}}}|then={{{genitivt_navn}}}|else={{{almindeligt_navn}}}s}} nationalvåben]]
|- align=center
| <small>([[{{if|test={{{genitivt_navn}}}|then={{{genitivt_navn}}}|else={{{almindeligt_navn}}}s}} flag|Flag]])</small>
| <small>([[{{if|test={{{genitivt_navn}}}|then={{{genitivt_navn}}}|else={{{almindeligt_navn}}}s}} nationalvåben|Nationalvåben]])</small>
|}
-- så hvis landet har en "speciel" genitiv stavemåde (dvs. forskellig fra {{{almindeligt_navn}}}+s, angiver man et {{{genitivt_navn}}}, som dermed bruges i stedet. Hvis sidstnævnte ikke angives, bruger skabelonen blot det almindelige navn.
Det er ret nemt, men ikke videre kønt, at løse "Nationalvåben"-problemet på samme måde: Hvis nationalvåbenet hedder noget specielt, udfylder man blot {{{våben_titel}}}:
{| style="background: none;"
|- align=center
| {{border|[[billede:{{{billede_flag}}}|125px|{{if|test={{{genitivt_navn}}}|then={{{genitivt_navn}}}|else={{{almindeligt_navn}}}s}} flag]]}}
| [[billede:{{{billede_våbenskjold}}}|110px|{{if|test={{{våben_titel}}}|then={{{våben_titel}}}|else={{if|test={{{genitivt_navn}}}|then={{{genitivt_navn}}}|else={{{almindeligt_navn}}}s}} nationalvåben]]}}
|- align=center
| <small>([[{{if|test={{{genitivt_navn}}}|then={{{genitivt_navn}}}|else={{{almindeligt_navn}}}s}} flag|Flag]])</small>
| <small>([[{{if|test={{{våben_titel}}}|then={{{våben_titel}}}|else={{if|test={{{genitivt_navn}}}|then={{{genitivt_navn}}}|else={{{almindeligt_navn}}}s}} nationalvåben|Nationalvåben}}]])</small>
|}
Jeg tror ikke man selv kan bestemme linkets titel (som fx [[USA's store segl|segl]]), desværre.
Det skal lige siges, at jeg ikke har testet koden ovenfor, så I må hellere kigge den igennem, inden den implementeres :-) Mvh Fred Bradstadt 22. mar 2006 kl. 23:16 (CET)
Det lyder intet mindre end fantastisk og er vist svaret på alle mine bønner. Koder er jeg desværre ikke den rette til at udtale mig om. :-) VH Hede2000 24. mar 2006 kl. 12:51 (CET)

3. Sammenklappelige linjer

Det er ikke altid muligt at angive alle informationer i infoboksen, f.eks. er det ikke altid muligt at angive informationer om befolkningstallet fra en folketælling, hvis der nu ikke har været en sådan. Hvis der ikke angives noget i feltet, kommer der en dobbeltklamme frem i infoboksen, se f.eks. Niger. Jeg ville helst have, at den linje, der ikke var udfyldt, "kollapsede" og slet ikke blev vist. Det gør sig også gældende for BNP-tal, som heller ikke altid er tilgængelige se f.eks. Grønland, hvor BNP-tallet er der, men ikke ranglisteplaceringen. Hvordan får man linjen til at klappe sammen og blive usynlig, og hvordan får man ranglisteplaceringen til at forsvinde, hvis der ikke er angivet en sådan?

Håber, der er nogen, der har lidt mere snilde end mig. På forhånd 2000 tak!

MVH -- Hede2000 22. mar 2006 kl. 21:10 (CET)

Så er jeg klar med et bud på nr. 3 også :-) Jeg benytter mig her af ufint trick: Når et element på siden angives med class="hiddenStructure" bliver det (surprise!) ikke vist på skærmen. Ved at sætte en skabelon-variabel ind i klassenavnet (fx class="{{{landenavn}}}hiddenStructure"), bliver elementet ikke vist, hvis variablen (her "landenavn") er tom. Er variablen derimod ikke tom, kommer elementets klassenavn til at hedde noget for maskinen uforståeligt (fx class="DanmarkhiddenStructure"). Anyways, here we go. Jeg foreslår at ændre i en bid af skabelonen (NB: Jeg har lavet linjeombrydning inden hver <br>):
|- style="vertical-align: top;"
| style="white-space: nowrap;" | '''[[Verdens landes befolkningsstørrelser|Indbyggertal]]'''
<br> • [[{{{befolkningstal_anslået_år}}}]] anslået
<br> • [[{{{befolkningstal_folketælling_år}}}]] folketælling
<br> • [[Befolkningstæthed|Tæthed]]
|  
<br>{{{befolkningstal_anslået}}} ([[Verdens landes befolkningsstørrelser|nr. {{{befolkningstal_anslået_placering}}}]])
<br>{{{befolkningstal_folketælling}}}
<br>{{{befolkningstæthed}}}/km² ([[Verdens landes befolkningstæthed|nr. {{{befolkningstæthed_placering}}}]])
|- style="vertical-align: top;"
| style="white-space: nowrap;" | '''[[Verdens landes BNP|BNP]]'''
<br> • Total
<br> • Pr. indbygger
| [[{{{BNP_år}}}]] anslået
<br>{{{BNP}}} ([[Verdens landes BNP|nr. {{{BNP_placering}}}]])
<br>{{{BNP_pr._indbygger}}} ([[Verdens landes BNP pr. indbygger|nr. {{{BNP_pr._indbygger_placering}}}]])
Umiddelbart kan den ændres til
|- style="vertical-align: top;"
| style="white-space: nowrap;" | '''[[Verdens landes befolkningsstørrelser|Indbyggertal]]'''
<br><span class="{{{befolkningstal_anslået_år}}}hiddenStructure"> • [[{{{befolkningstal_anslået_år}}}]] anslået</span>
<br><span class="{{{befolkningstal_folketælling_år}}}hiddenStructure"> • [[{{{befolkningstal_folketælling_år}}}]] folketælling</span>
<br><span class="{{{befolkningstæthed}}}hiddenStructure"> • [[Befolkningstæthed|Tæthed]]</span>
|  
<br><span class="{{{befolkningstal_anslået}}}hiddenStructure">{{{befolkningstal_anslået}}}</span> <span class="{{{befolkningstal_anslået_placering}}}hiddenStructure">([[Verdens landes befolkningsstørrelser|nr. {{{befolkningstal_anslået_placering}}}]])</span>
<br><span class="{{{befolkningstal_folketælling}}}hiddenStructure">{{{befolkningstal_folketælling}}}</span>
<br><span class="{{{befolkningstæthed}}}hiddenStructure">{{{befolkningstæthed}}}/km²</span> <span class="{{{befolkningstæthed_placering}}}hiddenStructure">([[Verdens landes befolkningstæthed|nr. {{{befolkningstæthed_placering}}}]])</span>
|- style="vertical-align: top;"
| style="white-space: nowrap;" | '''[[Verdens landes BNP|BNP]]'''
<br><span class="{{{BNP}}}hiddenStructure"> • Total</span>
<br><span class="{{{BNP_pr._indbygger}}}hiddenStructure"> • Pr. indbygger</span>
| [[{{{BNP_år}}}]] anslået
<br><span class="{{{BNP}}}hiddenStructure">{{{BNP}}}</span> <span class="{{{BNP_placering}}}hiddenStructure">([[Verdens landes BNP|nr. {{{BNP_placering}}}]])</span>
<br><span class="{{{BNP_pr._indbygger}}}hiddenStructure">{{{BNP_pr._indbygger}}}</span> <span class="{{{BNP_pr._indbygger_placering}}}hiddenStructure">([[Verdens landes BNP pr. indbygger|nr. {{{BNP_pr._indbygger_placering}}}]])</span>
men ved at flytte lidt rundt på <span>-blokkene, håber jeg at kunne få hele linjer til at forsvinde, hvis variablerne ikke er udfyldt:
|- style="vertical-align: top;"
| style="white-space: nowrap;" | '''[[Verdens landes befolkningsstørrelser|Indbyggertal]]'''
<span class="{{{befolkningstal_anslået_år}}}hiddenStructure"><br> • [[{{{befolkningstal_anslået_år}}}]] anslået</span>
<span class="{{{befolkningstal_folketælling_år}}}hiddenStructure"><br> • [[{{{befolkningstal_folketælling_år}}}]] folketælling</span>
<span class="{{{befolkningstæthed}}}hiddenStructure"><br> • [[Befolkningstæthed|Tæthed]]</span>
|  
<span class="{{{befolkningstal_anslået}}}hiddenStructure"><br>{{{befolkningstal_anslået}}} <span class="{{{befolkningstal_anslået_placering}}}hiddenStructure">([[Verdens landes befolkningsstørrelser|nr. {{{befolkningstal_anslået_placering}}}]])</span></span>
<span class="{{{befolkningstal_folketælling}}}hiddenStructure"><br>{{{befolkningstal_folketælling}}}</span>
<span class="{{{befolkningstæthed}}}hiddenStructure"><br>{{{befolkningstæthed}}}/km² <span class="{{{befolkningstæthed_placering}}}hiddenStructure">([[Verdens landes befolkningstæthed|nr. {{{befolkningstæthed_placering}}}]])</span></span>
|- style="vertical-align: top;"
| style="white-space: nowrap;" | '''[[Verdens landes BNP|BNP]]'''
<span class="{{{BNP}}}hiddenStructure"><br> • Total</span>
<span class="{{{BNP_pr._indbygger}}}hiddenStructure"><br> • Pr. indbygger</span>
| [[{{{BNP_år}}}]] anslået
<span class="{{{BNP}}}hiddenStructure">{{{BNP}}}<br> <span class="{{{BNP_placering}}}hiddenStructure">([[Verdens landes BNP|nr. {{{BNP_placering}}}]])</span></span>
<span class="{{{BNP_pr._indbygger}}}hiddenStructure"><br>{{{BNP_pr._indbygger}}} <span class="{{{BNP_pr._indbygger_placering}}}hiddenStructure">([[Verdens landes BNP pr. indbygger|nr. {{{BNP_pr._indbygger_placering}}}]])</span></span>
Mvh Fred Bradstadt 22. mar 2006 kl. 23:58 (CET)
Det lyder genialt, og er lige det, jeg efterspørger! :-) VH Hede2000 24. mar 2006 kl. 12:51 (CET)
Jeg forsøgte at implementere mit (nederste) forslag, og det ser fint ud -- borset fra, når der puttes links (fx mia. USD) i skabelonen... Så jeg har pt. kun implementeret 1. halvdel af løsningen -- den, der handler om befolkningstal osv. --Fred Bradstadt 29. mar 2006 kl. 19:10 (CEST)
Sammenklapningen af befolkningstallet virker lige præcis som den skal! Fantastisk! MVH -- Hede2000 29. mar 2006 kl. 22:49 (CEST)

Seneste ændringer af skabelon[rediger kildetekst]

Jeg har ikke lige set ovenstående diskussion før nu, så jeg kommer lidt sent ind her.

Personligt synes jeg, at nogle af disse ting er lavet lidt spøjst. For eksempel kunne tricket med nationalvåben jo være lavet med {{{nationalvåben|{{{almindeligt_navn}}}s nationalvåben}}}, så kunne man selv angive et alternativt navn på nationalvåbnet og ellers blev det standardnavnet. Og tilsvarende kan billedstørrelsen laves med en parameter med standardværdi. Og det sidste omkring fjernelse af ubrugte linjer burde vel være lavet med {{if}}-skabelonen, så linjerne kunne fjernes på lidt nydeligere vis.

Senest var {{esoterisk}} indsat, men den var ikke i noinclude, så den var også til stede på alle landeartiklerne. Det er ikke så fedt :(

--Morten Barklund [ disk / bidrag ] 30. mar 2006 kl. 10:40 (CEST)

Hej Morten. Jeg er enig med dig i, at man (dvs. jeg?) nok skulle bruge {{if}} i stedet for class=hiddenStructure – det ville være nydeligere. Når jeg lige finder tid, skal jeg nok foreslå en sådan løsning. Mvh Fred Bradstadt 30. mar 2006 kl. 17:28 (CEST)

Nationalvåben?[rediger kildetekst]

Jeg vil foreslå at ændre det meget usædvanlige ord "nationalvåben" til enten "rigsvåben" eller "statsvåben". På trods af Googles mange fejl, så giver "rigsvåben" 12.000 hits. Til sammenligning giver "nationalvåben" og "statsvåben" giver mindre end 600 hver.

Store Danske Encyklopædis brug skifter mellem "rigsvåben" og "statsvåben". Valentin 24. mar 2007 kl. 14:58 (CET)

Brug af forældede skabeloner i eksempel[rediger kildetekst]

De to eksempler i dokumentationen bruger skabelonerne {{note}} og {{ref}}, der begge er markeret som forældede.

Jeg indsætter lige om lidt ændrede eksempler, så de bruger {{efn}} og {{notelist}} i stedet. Derefter vil jeg begynde at jagte brugen i artiklerne ... NisJørgensen (diskussion) 6. okt 2018, 12:32 (CEST)

En rigtig god ide. Det er ikke godt det stadig var i et eksempel. --Steen Th (diskussion) 6. okt 2018, 12:52 (CEST)

Rettelser angående uafhængighed og lignende[rediger kildetekst]

Der er ret mange artikler, hvor infoboksen ikke ser helt rigtig ud, hvis landets vigtige begivenheder med tilhørende datoer opremses. Det ser ud til at felterne i højre side af boksen har forrykket sig i forhold labelfelterne i venstre side, se fx Serbien. Det skal se ud som i Peru. Man skal altså nogle gange bruge parametrene etableret_begivenhed2 og etableret_dato2 osv., ikke kun etableret_begivenhed1 og etableret_dato1 sammen med linjeskift. Man kan også bruge parameteren uafhængighedsnote. Sammenlign også Benin fra marts 2016 med Benin 2019. Jeg har nu rettet Benin og undgået ordet 'Anerkendt' som jeg mener man bør fjerne, fordi der normalt ikke er en særlig dato for det (en undtagelse er fx Peru). Jeg har lavet denne liste, men ved ikke om den er komplet.

Jeg har brugt Ikke gjort og Gjort, så andre eventuelt kan hjælpe.--Weblars (diskussion) 10. mar 2020, 15:01 (CET)

Jeg har i sin tid oprettet en lignede liste på Bruger:Gorbi/Kladde2, netop på grund af samme problem (samt at oplysningerne i mange af infoboksene er forældet)--Gorbi (diskussion) 10. mar 2020, 16:26 (CET)
Jeg havde ikke tænkt på opdatering, men det burde man jo gøre samtidig. Skabelonen kan lige nu ikke hente noget fra wikidata, men man kunne prøve at tilføje det for indbyggertal og et par andre felter.--Weblars (diskussion) 10. mar 2020, 20:25 (CET)
Jeg har nu tilføjet muligheden for at hente indbyggertal (og areal), statsoverhoved og BNP fra wikidata i Skabelon:Infoboks land/sandkasse. Resultatet, med Benin som eksempel, kan ses i Skabelon:Infoboks_land/testcases#Brug_af_wikidata. Hvis ingen protesterer, vil jeg opdatere skabelonen fra sandkassen om en uges tid. Tallet for BNP skrives fuldt ud med sine 10 betydende cifre, når det kommer fra wikidata. Som det står nu i Benin angives BNP i stedet i milliarder med 2 decimaler. Måske kan Skabelon:Wikidata-tal ændres, så man også får den mulighed her. --Weblars (diskussion) 13. mar 2020, 17:45 (CET)
@Weblars: Uh, den kode ser vild ud :-) Hvis ellers skabelonen er rettet korrekt, så bør man jo næsten kunne opdatere med en bot. For de eksisterende gamle/forældede data bør vel blot slettes og i stedet skal data hentes fra wikidata. Måske kunne man endda på sigt fjerne alle oplysninger så der kun står {{Infoboks land}} og så kommer alt fra Wikidata. --MGA73 (diskussion) 26. mar 2020, 16:34 (CET)
Ja, koden i skabelonen var endda ret svær at læse i forvejen. Og fordi hjælpeskabelonen wikidata-tal ændrer på flere felter pa en gang, er det nu blevet endnu sværere at læse koden. Jeg tror det er bedst at gå de forskellige infobokse igennem manuelt, fordi man så samtidig kan kontrollere at de udfyldes rigtigt fra wikidata. Det er ikke altid, at wikidatas nyeste data er sat til at have "Foretrukken rang", det vil sige at man fx kan risikere at hente indbyggertallet for et "gammelt" år. Desuden er der problemet med de forrykkede felter for uafhængighed, det kan en bot ikke rette. De fleste af felterne i infoboksen er der ingen grund til at hente fra wikidata, fordi de ikke ændrer sig med tiden. --Weblars (diskussion) 26. mar 2020, 17:25 (CET)
@Weblars: Hvis skabelonen er sat korrekt op, så bør den jo hente tallene korrekt for samtlige lande, der bruger skabelonen. Modsat hvis skabelonen er forkert, så bliver samtlige lande forkerte.
De tal, der aldrig ændrer sig, kan vel også hentes fra Wikidata. Der er vel ingen steder, hvor uafhængigheden kan være fx 1964 på Wikidata og 1967 i Danmark?
Sagt på en anden måde: Medmindre der er nogle steder, hvor det giver mening, at vi kan have andre data på da.wiki, så kan vi vel ligeså godt hente alt på Wikidata. Så hvorfor ikke hente alle data fra Wikidata? --MGA73 (diskussion) 26. mar 2020, 17:45 (CET)
Eksempel på hvad jeg tænker på denne dif hvor jeg har fjernet alt vi ikke har brug for. Det gør artiklen lettere at læse. --MGA73 (diskussion) 26. mar 2020, 17:54 (CET)
For landenes infobokse tror jeg alligevel at det er nemmest at fortsætte med at bruge de fleste af de data der er allerede er indtastet, men jeg kan godt se at det var godt i tilfældet Hebron. Nogle gange kan det desuden være praktisk at der findes nogle tomme parametre tilbage, der kan udfyldes, hvis informationen fra wikidata mangler eller ikke er anvendelig.--Weblars (diskussion) 26. mar 2020, 22:48 (CET)
@Weblars: Wikidata kan være lidt svær at hitte ud af, men hvis man har nogle data, som mangler på Wikidata, så må det optimale være, at man tilføjer dem på Wikidata. For så bliver de tilgængelig for alle varianter af Wikipedia på én gang.
Der kan måske godt være nogle oplysninger, som vi på da.wiki mener kun er relevante for os (jeg ved dog ikke lige hvad - har du et konkret bud?). Men så kunne man navngive felterne i infoboksen
* DK-oplysning x
* DK-oplysning y
* DK-oplysning x
Så ville det være meget tydeligt hvilke oplysninger vi kan/skal indtaste "manuelt". Men du skal i alt fald have tak for at forbedre skabelonen. Mer vil bare have mere :-) --MGA73 (diskussion) 27. mar 2020, 16:56 (CET)
Ja, det har du ret i.--Weblars (diskussion) 27. mar 2020, 23:33 (CET)

Skriftstørrelse, margin og spaltebredde[rediger kildetekst]

I Skabelon:Infoboks land/sandkasse har jeg eksperimenteret lidt med bl.a. skriftstørrelse og bredden på forspalten (den venstre af de to kolonner), for at få færre linjeskift grundet at enten label eller data ikke kan være på en enkelt linje (konkret var anledningen at "Fra Storbritannien" blev delt over to linjer, hvilket irriterede mig). Man kan sammenligne med den nuværende i Skabelon:Infoboks land/testcases. Den største ændring er at forspalten er sat til en fast bredde på 10em (i alt er infoboksen 22em), fordi den ellers kan variere meget, se fx Ungarn. Desuden er skriftstørrelsen sat ned fra 88 % til 85 %. Jeg vil nok snart opdatere skabelonen, hvis ingen har kommentarer til ændringerne.--Weblars (diskussion) 13. apr 2020, 12:01 (CEST)

Sammenlægning med {{Infoboks tidligere land}} og ændringer[rediger kildetekst]

Sammenlægningen mellem {{Infoboks land}} og {{Infoboks tidligere land}} er nu stort set færdiggjort i {{Infoboks land/sandkasse}}. Dette har længe været ønsket og sikrer blandt andet mindre "tvungen automatisering" (såsom tvungen wikilinks), hvilket giver mere fleksiblilitet ift. brugen af parametre og større gennemsigtighed. Grundet de meget omfattende og kompliceret kode kan der opstå enkelte fejl, tiltrods for omfattende test. Dette skyldes oftest at parametrene i artikler ikke benyttes korrekt eller mangler oversættelser (såfremt de ikke fremgår at fejlene forneden).

Eksempler på ændringerne kan ses på /testcases her og her, hvor flere eksempler følger senere.

Samtidig er der en række ændringer og tilføjelser. For det første kan en række infomationer nu hentes fra Wikidata, udover de allerede eksisterende. Disse skal manuelt tilvælges på hver artikel med |wikidata=alle

Derudover er der mulighed for at tilføje i fremtiden, selvom de ikke nødvendigvis bør tilføjes:

I forlængelse af ovenstående Wikidata-tilføjelser, er følgende parameter nu tilføjet:

  • |nuværende_regering=
  • |seneste_valg=
  • |fertilitetsrate=
  • |forventet_levetid=
  • |BNP_vækstrate=
  • |arbejdsløshedsrate=
  • |elektricitet=
  • |varighed=
  • særlig parameter for at skrive kilder ved flere oplysninger (|..._ref= eller |..._fodnote=)

Til slut er en masse småting ændret, såsom overskrifter og rækkefølge, samt småfejl rettet.

Kendte fejl og begrænsninger:

  • ingen wikidata ved tidligere lande (dette giver alligvel sjældent mening, da oplyninger om tidligere lande sjældet ændrer sig)
  • mangler år enkelte steder i artikler om tidligere lande - dette skyldes forvirrende brug af para "startår", "startdato" og "slutår" og "slutdato" (se rettelser på Kongeriget Bulgarien)
  • tomme felter på mobilvisningen ved steder hvor /flererækker bliver benyttet
  • wikilinks, som var fastkodet i {{Infoboks tidligere land}} er forsvundet i artikler om tidligere lande (f.eks. ledere af DDR)

Hvis der ikke er nogen kommentarer til disse ændringer, vil jeg udrulle dem inden for den nærmeste fremtid, når en opdateret dokumentation er klar.--Gorbi (diskussion) 23. jun 2020, 22:35 (CEST)

Tak for den grundige beskrivelse af ændringerne.--Weblars (diskussion) 24. jun 2020, 11:51 (CEST)
Det ser ud til, at der stadig er visse problemer efter sammenlægningen. Jeg har observeret i to tilfælde, at den gamle skabelon brugte parametrene "kontinent", "region" og "country" (se Kongeriget Napoli og Kongeriget Bulgarien), som tilsyneladende ikke findes i den aktuelle skabelon. Fejlen kan ses i forhåndsvisning. Jeg vil mene, de bør håndteres på en eller anden måde. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 13. jul 2021, 09:33 (CEST)

Håndtering startår, startdato, slutår og slutdato[rediger kildetekst]

Jeg har ændre håndtering af startdato og slutdato, så afhængigheden til startår og slutår bliver mindre. Det skulle en del oprydning i koden for at kunne forstå håndtering af de parametre. Men det, som jeg har fjernet, er at hvis værdien startdato og slutdato matcher en dato-artikel, så blev der det et link til en dato og tilføjet værdien fra startår og slutår, når man skal vises Etableret og Ophørt i sektionen med Historie i infoboksen. For at det bliver vist det samme som før, har jeg lavet en bot-kørsel, så værdien af startår og slutår er kopieret ned til hhv. startdato og slutdato, når år manglede. Det har nok også gjort, at i andre tilfælge er kommet et år med, som manglede. Det, som er tilbage er i skabelonen, er at startår og slutår kun bruges til at angive Etableret og Ophør, hvis startdato og slutdato ikke er sat. --Steen Th (diskussion) 9. maj 2021, 08:53 (CEST)[svar]