Sover Dolly på ryggen?

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Sover Dolly på ryggen)
Sover Dolly på ryggen?
Overblik
Originaltitel Sover Dolly på ryggen?
Dansk titel Sover Dolly på ryggen? Rediger på Wikidata
Genre Komedie
Instrueret af Hella Joof
Manuskript af Michel Schønnemann
Malene Blenkov
Medvirkende Lena Maria Christensen
Nikolaj Lie Kaas
Casper Crump
Sidse Babett Knudsen
Mia Lyhne
Rasmus Bjerg
Birthe Neumann
Fotografering Dan Laustsen
Klip Peter Brandt
Scenografi Mette Rio Rediger på Wikidata
Distributør Cirko Film Rediger på Wikidata
Udgivelsesdato 4. november 2012 (DK)
Censur Alle Tilladt for alle[1]
Længde 100 min.
Oprindelsesland Danmark Danmark
Sprog Dansk
DVD 19. april 2013
Links
på IMDb
på scope.dk
på CinemaZone
på danskefilm.dk
på danskfilmogtv.dk
i DFI's filmdatabase
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Sover Dolly på ryggen? er en dansk romantisk komedie fra 2012, som er instrueret af Hella Joof. Medvirkende i filmen er bl.a. Lena Maria Christensen, Nikolaj Lie Kaas, Mia Lyhne og Casper Crump.

Filmen havde premiere den 4. oktober 2012 i biografer landet over, og blev modtaget med blandede anmeldelser.[2]

Handling[redigér | rediger kildetekst]

Tv-vært Anne Rasmussen er 34 år, single og med sit biologiske ur tikkende højlydt, vælger hun at gå i fertilitetsbehandling med en anonym sæddonor, så hun kan blive mor. Efter insemineringen bliver hun dog meget i tvivl om, hvorvidt det anonymiteten var en god idé - en følelse, der forstærkes, da hendes højgravide søster, Karen, går i fødsel under en middag ved deres forældre, og Anne efterfølgende ser Karen og hendes mands, Laus, samhørlige glæde over deres nyfødte barn. Anne lufter idéen om at finde ud af, hvem donoren til hendes barn er til sin kollega og gode veninde; den søde, men yderst naive og godtroende Siv, som har en ret så uheldig smag i mænd.

Anne og Siv opsøger efterfølgende fertilitetsklinikken, hvor det lykkedes Anne at finde adressen på donoren, mens Siv distraherer klinikassistenten. De finder herefter frem til adressen, hvor Anne forklædt som indsamler for Folkekirkens nødhjælp, nervøst banker på døren ind til lejlighed 3D. Ud af døren kommer den flotte og venlige Rune, som bor pænt, har god smag, kan lave mad, træner til maraton, har et sponsorbarn og egentligt bare er alt det Anne håbede på. Fornøjelsen er dog kun så kort, da Rune lidt efter fortæller Anne at hun er gået forkert, da lejlighed 3D er nede i stueetagen, og skuffet må Anne gå derned. I stueetagen i hvad der mere ligner indgangen til en gammel garage, møder Anne den frembrusende, arbejdsløse, ubehøvlede og småkiksede Gordon Dennis, og forfærdet skynder hun sig væk. Siv overtaler Anne til at give Gordon en chance, og efter at have udspioneret ham et par timer, indvilliger han i at tage på date med Anne om aftenen. Under daten forsøger Anne at lære Gordon bedre at kende, som deler et meget anderledes syn på livet end hende selv. Hun fortæller også at hun er gravid, og i løbet af aftenen, indser hun at Gordon måske ikke er så slem endda.

På arbejdet offentliggør Annes chef, den lesbiske Sandra, der er lun på Anne, at Anne skal erstattes med en mandlig vært for at tiltrække flere kvindelige seere. Anne er nedtrykt over denne nyhed, og da Gordon pludselig dukker op på arbejdet og er tæt på at afsløre at hun er gravid, skynder hun sig at få ham til at gå. Kort efter bliver Anne ringet op, da Karen og Laus må tage på skadestuen, da Laus er kommet til skade, og Anne må derfor tage hen og passe deres tre børn. På vejen ud fra arbejdet venter Gordon, og han kører hende på hans Christiania-cykel hen til søsterens hjem. Anne og Gordon tilbringer resten af dagen med at passe børnene, hvilket viser sig at være meget hyggeligt. På hjem vej derfra inviterer Anne Gordon med til tv-prisfest som sin plus-one.

Efter tv-prisfesten fortsætter gruppen bestående af Anne, Gordon, Sandra og andre fra Annes arbejde, deres fest på en bodega, hvor Gordon bl.a. byder op til karaoke. Under festen udfordrer Sandra Gordon til en drink-off om, hvem skal have Anne, hvilket Gordon vinder. Efter festen følges Anne med Gordon hjem, hvor hun møder skildpadden Dolly, Gordons kæledyr fra han var 8 år gammel, og Anne og Gordon tilbringer natten sammen.

Anne og Gordon er nu et par, og Anne overvejer nu, hvorvidt hun skal fortælle Gordon at han er far til hendes barn, selvom hun ikke når så langt, da hun snart bliver frustreret over Gordons rod, uansvarlighed og manglen på struktur i sit liv. Da han ikke møder op til Annes første baby-scanning, da Dolly skal akut på dyrehospitalet, beslutter hun sig for at slå op med Gordon, og da hun senere støder ind i Rune igen, indvilliger hun at gå på date med ham. Under en middag hos Rune, hvor lyden fra Gordons lejlighed nedenunder tydeligt kan høres, fortæller Rune nu at han og Gordon i sin tid byttede lejligheder, og at Rune altså var den oprindelige beboer i 3D og dermed er donoren til Annes barn. Anne bliver meget glad, og hun og Rune kan nu være kærester og forældre til deres barn sammen.

Tiden går dog og som det nærmer sig fødslen, føler Anne sig mere og mere indeklemt og utilpas i hendes forhold til Rune, og til sidst bryder hun sammen og slår op med ham. Under en shoppetur for at købe babyting sammen med Siv, går Anne i fødsel og hun føder kort efter en pige. På hospitalet dukker Gordon op efter opfordring fra Siv, og han fortæller at han har fået job som tv-vært på en prankshow. Anne er nu alenemor og under et besøg hos sine forældre, som fortæller at de skal skilles, fordi de simpelthen er blevet for ens, får de Anne til at indse at Gordon var den rigtige for hende.

Anne finder Gordon og de forenes.

Medvirkende[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

DanskSpire
Denne artikel om en dansk film er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Film