Sputnik 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Denne side virker ikke som en encyklopædisk artikel
 Du kan se hvad Wikipedia er og ikke er og hjælpe ved at omskrive den til en konkret og dokumenteret beskrivelse af fakta.
Model af Sputnik 2

Sputnik 2 var et russisk rumfartøj sendt i kredsløb om Jorden, den 3. november 1957; det blev den anden rumopsendelse, kort efter Sputnik 1, der opsendtes 4. oktober 1957. Det var den første til at bære et levende dyr, en hund ved navn Laika. Sputnik 2 var et 4-meter (13 fod) høj kegle-formet kapsel med en base diameter på 2 m (6,6 fod). Det indeholdt adskillige rum til radiosendere, et telemetri-system, et programmerings enhed, en revitalisering og temperatur kontrol system til kabinen, og videnskabelige instrumenter. En separat forseglede kabine indeholdt hunden Laika.

Engineering og biologiske data blev transmitteret bruger tral D telemetri-system, der ville sende data til Jorden for en 15 minutters periode i løbet af hver bane. To fotometre var om bord til at måle solstråling (ultraviolet og x-ray-emissioner) og kosmiske stråler. Sputnik 2 indeholdt ikke et tv-kamera, – tv-billeder af hunde på Korabl-Sputnik 2 er almindeligt fejlidentificerede som Laika.