Stadio Diego Armando Maradona

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Stadio San Paolo)
Stadio Diego Armando Maradona
Stadio Diego Armando Maradona
Generelle informationer
Sted Napoli, Italien
Indviet 1959
Kapacitet 54,726 tilskuere
Banestørrelse 110 x 68 m
Arkitekt Luigi Corradi, Carlo Cocchia Rediger på Wikidata
Ejer Napoli Rediger på Wikidata
Benyttes af/til S.S.C. Napoli
Eksterne henvisninger
Officielt websted
Oversigtskort

Stadio Diego Armando Maradona, tidligere Stadio San Paolo er et fodboldstadion i Napoli, der til daglig benyttes af fodboldklubben, S.S.C. Napoli.[1]

Napoli har siden 1959 spillet på det imponerende Stadio San Paolo. Kapaciteten er 54.726 tilskuere. Kapaciteten har tidligere været langt højere, men efter renoveringer og afskaffelse af ståpladser, er kapaciteten blevet kraftigt reduceret. Napoli har dog Italien's tredje største stadion efter Stadio Olimpico i Rom og San Siro i Milano. Stadionet blev i 1989 restaureret ligesom mange andre stadions i Italien inden VM blev afholdt i Italien i 1990.

Før Napoli flyttede til Stadio San Paolo havde klubben siden sin stiftelse spillet på det senere kendte stadion, Stadio Giorgio Ascarelli. Det blev dog bombet ned under 2. Verdenskrig, og derfor gik man i gang med at bygge Stadio San Paolo. Efterfølgende har det være forslået af Napoli's fans at opkalde stadionet efter Diego Maradona der havde sin storhedstid i netop Napoli. Men det bliver dog ikke til noget lige foreløbig da man ifølge italiensk lov først kan opkalde eksempelvis et stadion efter en person mindst 10 år efter personen's død.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Official: Stadio Diego Armando Maradona". Football Italia. 4. december 2020.
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.