Start to Run

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Start to Run er et løbetræningsprojekt af kommerciel art, der blev startet af den lokale SportMaster-forretning i Frederikshavn i efteråret 2005 i samarbejde med Nike og nordjyske medier.

I 2006 blev et samarbejde indledt med idrætsorganisationen Danske Gymnastik- & Idrætsforeninger (DGI).

Formålet med projektet er at få flere personer engageret i motionsformen løb samt at gøre indaktive danskere fysisk aktive. Målet er at udbrede projektet til 100 danske byer i løbet af fem år.

Forløb[redigér | rediger kildetekst]

Det første år i Frederikshavn var man i stand til at samle ca. 1.400 deltagere.

I 2006 har Start to Run bredt sig til Brønderslev og Aalborg.

Per 1. oktober 2007 hører 20 byer til DGI's løbe- og motionsprojekt: Ud over Frederikshavn og Aalborg gælder det Hobro, Thisted, Skive, Holstebro, Herning, Silkeborg, Horsens, Århus, Vejen, Kolding, Haderslev, Aabenraa, Svendborg, Holbæk, Sorø, Næstved, Fredensborg og København.

Koordination[redigér | rediger kildetekst]

I hver startby koordineres indsats af den lokale DGI landsdelsforening og en løbetræner. Den praktiske ugentlige træning ledes af et hold af frivillige, ulønnede hjælpetrænere, der hver især tager sig af en løbegruppe. Projektet tilbyder seks forskellige løbegrupper tilpasset deltagernes kondition.

Adgang[redigér | rediger kildetekst]

Motionisters adgangskort til projekts ugentlige træning er købet af en af to startpakker. Den store pakke til 1.200 kr. indeholder løbesko- og tøj, rutekort, træningsprogrammer, adgangskort til events og et startnummer til Copenhagen Maraton. den lille pakke til 500 rummer en enkelt løbetrøje, rutekort, træningsprogrammer og adgang til events.

Ledelse[redigér | rediger kildetekst]

På landsplan ledes projektet af Merete Østergaard og chefløbetræner Jan Vajhøj.

Ekstern henvisning[redigér | rediger kildetekst]

SportSpire
Denne artikel om sport er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.